tag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post5416238818627293994..comments2023-10-30T10:04:10.255+01:00Comments on Filozofia Smaku: Gołąbki z kaszą gryczaną i mięsemPanna Malwinnahttp://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-57982735386268189322017-03-02T11:44:39.054+01:002017-03-02T11:44:39.054+01:00Zrobilam w garnku z sosem pomidorowym z grzybami s...Zrobilam w garnku z sosem pomidorowym z grzybami se pyszneAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-2330557886445913422016-01-21T10:52:43.997+01:002016-01-21T10:52:43.997+01:00Oj to parzenie to nic przyjemnego niestety, dlateg...Oj to parzenie to nic przyjemnego niestety, dlatego jak już wspomniałam, częściej sięgam po kapustę włoską niż zwykłą białą. Włoska ma na tyle miękkie liście, że nie trzeba ich obgotowywać. Panna Malwinnahttps://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-31230377223340354362016-01-20T17:28:35.133+01:002016-01-20T17:28:35.133+01:00Cudownie podane gołąbki :)
Uwielbiam je, ale zdejm...Cudownie podane gołąbki :)<br />Uwielbiam je, ale zdejmowanie liści z kapusty jest dla mnie koszmarem. Moja kapusta nigdy nie mięknie cała i robię to po kilka liści. I znów do gara i kolejne liście. Jak Wy to ludzie robicie, że kapustę wkładacie na 10 minut do garnka i liście zdejmujecie?<br />Lubię robić farsz. Zawijać gołąbki lubię nawet bardzo. Ale ta kapusta powoduje, że gołąbki robię rzadko.<br />Czuję się pokonana przez warzywo :))Smak Mojego Domuhttps://www.blogger.com/profile/10253255424085806654noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-1468685823623546362016-01-15T12:19:16.616+01:002016-01-15T12:19:16.616+01:00Wygladaja bardzo apetycznie, w weekend ja tez zrob...Wygladaja bardzo apetycznie, w weekend ja tez zrobie :) <br />Martynosiahttps://www.blogger.com/profile/10709894816313771670noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-3328068430218726882016-01-14T16:14:32.278+01:002016-01-14T16:14:32.278+01:00Ja też lubię zawijać, farsz zrobię raz dwa...no al...Ja też lubię zawijać, farsz zrobię raz dwa...no ale właśnie to parzenie liści. Mocno za tym nie przepadam, dlatego częściej robię gołąbki z kapusty włoskiej. Uściski. Panna Malwinnahttps://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-3406615858210372422016-01-14T15:10:42.465+01:002016-01-14T15:10:42.465+01:00Dla mnie pieczone w piekarniku są najlepsze .... n...Dla mnie pieczone w piekarniku są najlepsze .... nie robiłam nigdy natomiast z kasza gryczaną, choć mam je w planach:). Przyznam Ci się Malwi, że ja nie uważam gołąbków za danie czaso- i pracochłonne (bo u nas jeśli są robione to od razu na 3-4 dni) ... uwielbiam je zawijać, robić nadzienie .... jedynie parzenia liści nie lubię .... ale da sie wytrzymać:). Pozdrawiam ciepło i porywam gołąbka ze zdjecia:)Jolanta Szyndlarewiczhttp://www.smakmojegodomu.blox.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-65200347699406212352016-01-14T08:33:13.765+01:002016-01-14T08:33:13.765+01:00Świetne gołąbki, nigdy nie jadłam z kaszą gryczaną...Świetne gołąbki, nigdy nie jadłam z kaszą gryczaną :)Magda C.http://www.brulionspadochroniarza.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-58612431879406488142016-01-13T21:49:18.127+01:002016-01-13T21:49:18.127+01:00Mniam, pięknie i smacznie wyglądają. Robiłam z kas...Mniam, pięknie i smacznie wyglądają. Robiłam z kaszą gryczaną, wiem, że są pyszne. <br />Zdjęcia u Ciebie zawsze piękne.<br />Pozdrawiam :)Majanahttps://www.blogger.com/profile/12478605645881880880noreply@blogger.com