tag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post4492171498668722906..comments2023-10-30T10:04:10.255+01:00Comments on Filozofia Smaku: Sos z cukinii na zimę (do słoików)Panna Malwinnahttp://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comBlogger27125tag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-83137287033111878832017-10-07T12:35:55.726+02:002017-10-07T12:35:55.726+02:00Dziękuję za odpowiedź :)Dziękuję za odpowiedź :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-4273318940837596102017-10-06T13:38:45.239+02:002017-10-06T13:38:45.239+02:00Dzień dobry, tak, można użyć papryki w proszku. Do...Dzień dobry, tak, można użyć papryki w proszku. Dodajemy ją pod koniec gotowania. Zaczełabym od pół łyżeczki i dodawała stopniowo więcej w zależności od preferencji. Malwinahttps://www.blogger.com/profile/04815622398045033519noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-57529382505211142012017-10-06T12:11:13.505+02:002017-10-06T12:11:13.505+02:00Witam:) czy papryczke chilli mogę zastąpić papryką...Witam:) czy papryczke chilli mogę zastąpić papryką w proszku?Jeśli tak to ile jej dodać?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-3256519026085618672017-08-23T09:55:32.253+02:002017-08-23T09:55:32.253+02:00Super, dziękuję za odpowiedź. Właśnie piekę pomido...Super, dziękuję za odpowiedź. Właśnie piekę pomidorki na sos. Nigdy nie pasteryzowałam w piekarniku, w domu zawsze robiło się w wodzie. Ileż z tym roboty i bałaganu było. Pozdrawiam serdecznie :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-38924382887659217792017-08-23T09:40:05.136+02:002017-08-23T09:40:05.136+02:00Od ubiegłego roku już wszystkie przetwory (poza og...Od ubiegłego roku już wszystkie przetwory (poza ogórkami konserwowymi) pasteryzuję w piekarniku. Wszystkie słoiki idealnie się zamknęły i mniej miałam pracy i bałaganu. Serdecznie polecam :)Malwinahttps://www.blogger.com/profile/04815622398045033519noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-37773990219839584082017-08-22T18:28:47.407+02:002017-08-22T18:28:47.407+02:00Witam. Planuję zrobić jutro ten sos. Nigdy nie pas...Witam. Planuję zrobić jutro ten sos. Nigdy nie pasteryzowałam w piekarniku. Czy rok temu, kiedy Pani go robiła udał się po takiej pasteryzacji, czy jednak lepiej w wodzie? Pozdrawiam :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-70958929381498458952016-10-12T13:39:12.143+02:002016-10-12T13:39:12.143+02:00Cieszę się, że przypadł Ci do gustu. Z makaronem s...Cieszę się, że przypadł Ci do gustu. Z makaronem smakuje bosko, szczególnie z penne lub fusilli. Panna Malwinnahttps://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-10704738983026546472016-10-12T13:33:40.520+02:002016-10-12T13:33:40.520+02:00Zrobiłam parę tygodni temu z podwójnej porcji i ju...Zrobiłam parę tygodni temu z podwójnej porcji i już wiem, że zimy niestety nie doczeka. ;)<br />Jest idealny do makaronu!Konwalie w kuchnihttps://www.blogger.com/profile/15049663316060604889noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-66803423637835341582016-10-10T16:00:48.459+02:002016-10-10T16:00:48.459+02:00Zaryzykowałam i zrobiłam sos z octem jabłkowym i b...Zaryzykowałam i zrobiłam sos z octem jabłkowym i bez cukru. Wyszedl przepyszny :-) Pieczenie warzyw zdecydowanie ułatwia zadanie. Pozdrawiam, GabiAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-15300568478942365552016-10-01T22:30:43.230+02:002016-10-01T22:30:43.230+02:00Dziekuje bardzo za odpowiedz i czekam wiec na nowo...Dziekuje bardzo za odpowiedz i czekam wiec na nowo na poniedzialki :)<br />AniaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/08943587434154113308noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-81335057847218840642016-09-30T18:50:02.717+02:002016-09-30T18:50:02.717+02:00Aniu, po ponad 3 latach ciężko byłoby mi rozstać s...Aniu, po ponad 3 latach ciężko byłoby mi rozstać się z lunchboxami :) Chwilowa przerwa spowodowana jest przeprowadzką i remontem (dopiero od kilku dni jestem podłączona do sieci). Myślę, że w ten poniedziałek pojawi się nowy wpis w cyklu "Make bento!" plus nowe przepisy na blogu.Panna Malwinnahttps://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-26107471844688593812016-09-30T18:45:34.648+02:002016-09-30T18:45:34.648+02:00Witam, a nie ma juz lunchbox-ow poniedzialkowych? ...Witam, a nie ma juz lunchbox-ow poniedzialkowych? Buuuuu a ja je tak lubie. Pozdrowienia<br />AniaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/08943587434154113308noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-48975089917655550402016-09-21T08:15:30.847+02:002016-09-21T08:15:30.847+02:00W takim razie użyj ich. Jeśli chcesz pominąć cukie...W takim razie użyj ich. Jeśli chcesz pominąć cukier w przepisie, daruj sobie także ocet, aby sos nie wyszedł kwaśny. Możesz ewentualnie dodać kilka łyżek octu, ale balsamicznego. Panna Malwinnahttps://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-53467545514140474132016-09-20T21:36:49.696+02:002016-09-20T21:36:49.696+02:00Hmmm takie podluzne sa. Moze cos znajde podobnego....Hmmm takie podluzne sa. Moze cos znajde podobnego. W kazdym razie jednak bez cukru zrobie porce zobaczymy moze cukier ze skladnikow wystarczy ;) dzieki za odp.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00740797512316745969noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-65471902775447575712016-09-20T17:11:26.737+02:002016-09-20T17:11:26.737+02:00Nie ma nigdzie plum tomatoes? Co do cukru, to i ja...Nie ma nigdzie plum tomatoes? Co do cukru, to i ja go na co dzień nie używam. Tu w słoiczku będzie jakieś 3 g cukru.To naprawdę nie wiele. Możesz zawsze użyć miodu (choć i tak straci wszystkie wartości odżywcze), syropu klonowego, melasy.Panna Malwinnahttps://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-23036884680353254282016-09-20T17:11:01.364+02:002016-09-20T17:11:01.364+02:00Nie ma nigdzie plum tomatoes? Co do cukru, to i ja...Nie ma nigdzie plum tomatoes? Co do cukru, to i ja go na co dzień nie używam. Tu w słoiczku będzie jakieś 3 g cukru.To naprawdę nie wiele. Możesz zawsze użyć miodu (choć i tak straci wszystkie wartości odżywcze), syropu klonowego, melasy.Panna Malwinnahttps://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-44721616501104339812016-09-19T22:52:32.016+02:002016-09-19T22:52:32.016+02:00Dzieki za odp. Ale mieszkam za granica i dostepu d...Dzieki za odp. Ale mieszkam za granica i dostepu do tych pomidorow nie mam. A cukru nie uzywam. Stad moje pytanie :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00740797512316745969noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-22827294730922073232016-09-19T08:21:56.804+02:002016-09-19T08:21:56.804+02:00Do przetworów zawsze zalecam używanie pomidorów Li...Do przetworów zawsze zalecam używanie pomidorów Lima, które są mięsiste i mają mało soku. Możesz użyć pomidorów z puszki, ale to już będzie zupełnie inny smak (pieczenie pomidorów dużo wnosi do smaku finalnego produktu). Na dodatek cenowo wyjdzie o wiele drożej. Cukier jest potrzebny do smaku i równoważny dodatek octu. Zarówno cukier, jak i ocet są tu substancjami konserwującymi. Panna Malwinnahttps://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-32856691528454672972016-09-19T08:21:42.347+02:002016-09-19T08:21:42.347+02:00Do przetworów zawsze zalecam używanie pomidorów Li...Do przetworów zawsze zalecam używanie pomidorów Lima, które są mięsiste i mają mało soku. Możesz użyć pomidorów z puszki, ale to już będzie zupełnie inny smak (pieczenie pomidorów dużo wnosi do smaku finalnego produktu). Na dodatek cenowo wyjdzie o wiele drożej. Cukier jest potrzebny do smaku i równoważny dodatek octu. Zarówno cukier, jak i ocet są tu substancjami konserwującymi. Panna Malwinnahttps://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-39429695030049852492016-09-18T18:13:52.685+02:002016-09-18T18:13:52.685+02:00Czy muszą to być te konkretnie pomidory? Można uży...Czy muszą to być te konkretnie pomidory? Można użyć pomidorów z puszki? I ostatnie pytanie czy dodatek cukru jest niezbędny?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00740797512316745969noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-50644839307991601702016-09-15T11:09:42.274+02:002016-09-15T11:09:42.274+02:00Ten komentarz został usunięty przez autora.Panna Malwinnahttps://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-77668034312607081132016-09-15T11:09:34.008+02:002016-09-15T11:09:34.008+02:00Nie ma potrzeby obierania, po zmiksowaniu na gładk...Nie ma potrzeby obierania, po zmiksowaniu na gładki sos skóra nie będzie wyczuwalna. Panna Malwinnahttps://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-82839096622107996352016-09-14T21:12:28.704+02:002016-09-14T21:12:28.704+02:00Ja w tym roku robiłam ketchup z cukinii, więc wiem...Ja w tym roku robiłam ketchup z cukinii, więc wiem co to znaczy stać nad garami... Przynajmniej smak zrekompensował mi ten czas, bo ketchup wyszedł pyszny :DAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/10418929866583874173noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-14671811659092295542016-09-14T17:01:07.081+02:002016-09-14T17:01:07.081+02:00Witam. Pomidorów nie obieramy ze skórki ?Witam. Pomidorów nie obieramy ze skórki ?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-77013617866285104202016-09-14T15:14:36.882+02:002016-09-14T15:14:36.882+02:00Pyszny sosik i piękne zdjęcia ❤️😄Pyszny sosik i piękne zdjęcia ❤️😄Łukasz Palkowskihttps://www.blogger.com/profile/02995057954304681017noreply@blogger.com