tag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post3786775520803440080..comments2023-10-30T10:04:10.255+01:00Comments on Filozofia Smaku: Prosty chleb pszennyPanna Malwinnahttp://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comBlogger53125tag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-16121553306630960142018-05-21T20:27:42.068+02:002018-05-21T20:27:42.068+02:00Super przepis, zrobiłam dwa mniejsze chlebki.Super przepis, zrobiłam dwa mniejsze chlebki.Dorotahttps://www.blogger.com/profile/09666519349574021489noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-31703565260793456402018-04-28T20:03:05.892+02:002018-04-28T20:03:05.892+02:00Chlebek już piekę drugi raz. Naprawdę dobry i dług...Chlebek już piekę drugi raz. Naprawdę dobry i długo świeży. Super przepis.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15376372817678424028noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-31849421339797440772018-02-20T09:18:43.990+01:002018-02-20T09:18:43.990+01:00Baśka, bardzo miło mi to czytać. Nie warto się pod...Baśka, bardzo miło mi to czytać. Nie warto się poddawać :) Malwinahttps://www.blogger.com/profile/04815622398045033519noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-43264282011051547672018-02-20T08:52:54.230+01:002018-02-20T08:52:54.230+01:00Malwino kochana, dobrze że nie wywaliłam, chleb si...Malwino kochana, dobrze że nie wywaliłam, chleb się uparł i nie rósł, ale i ja się uparłam, finalnie przetrzymałam go i nie miał wyjścia... urósł a ja go hop do pieca, a co niech siedzi uparciuch. Wyszedł wspaniały. Dziękuję. BaśkaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-43097417520826898202018-02-19T13:37:38.755+01:002018-02-19T13:37:38.755+01:00Absolutnie nie wywalaj! Może trafiły się jakieś ob...Absolutnie nie wywalaj! Może trafiły się jakieś obrażone drożdże. Niech sobie stoi dalej, choćby przez kolejne 3 godziny, aż w końcu ruszy. Malwinahttps://www.blogger.com/profile/04815622398045033519noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-51218298270015723402018-02-19T13:36:14.223+01:002018-02-19T13:36:14.223+01:00co robić? stoi już godzinę w cieple i nie rośnie, ...co robić? stoi już godzinę w cieple i nie rośnie, wywalić czy czekac? pooomooocy, PROSZĘAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-71578933175633956172018-01-31T08:38:05.399+01:002018-01-31T08:38:05.399+01:00Oczywiście, wydłuży się wówczas troszkę czas piecz...Oczywiście, wydłuży się wówczas troszkę czas pieczenia (myślę, że około 45-55 minut). Malwinahttps://www.blogger.com/profile/04815622398045033519noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-13180929325182826742018-01-30T23:02:19.965+01:002018-01-30T23:02:19.965+01:00czy mogę ten chleb upiec w blaszce?czy mogę ten chleb upiec w blaszce?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-11649619493015658392017-10-08T11:39:10.184+02:002017-10-08T11:39:10.184+02:00Środkowa półka bez termoobiegu. Środkowa półka bez termoobiegu. Malwinahttps://www.blogger.com/profile/04815622398045033519noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-64172336365732300892017-10-08T11:06:13.546+02:002017-10-08T11:06:13.546+02:00Witam na którym poziomie piec w piekarniku i z ter...Witam na którym poziomie piec w piekarniku i z termoobiegiem czy bezAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/06378103420597844200noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-28708484869838428342016-09-28T11:04:14.798+02:002016-09-28T11:04:14.798+02:00Witam,upiekłam ten chlebek,jest pyszny,delikatny.U...Witam,upiekłam ten chlebek,jest pyszny,delikatny.U mnie wyrastał w koszyku,a dopiero po wyrośnięciu przełożyłam na blachę.Pycha,polecam.HalinaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-65172936592909297742015-11-20T21:33:13.041+01:002015-11-20T21:33:13.041+01:00No i czekam, zobaczymy co sie z tego wypiecze :)No i czekam, zobaczymy co sie z tego wypiecze :)asia_parrishhttps://www.blogger.com/profile/17698428334951685530noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-17026917644348351652015-11-20T19:48:12.736+01:002015-11-20T19:48:12.736+01:00Oczywiście, że się uda. Należy ich dać oczywiście ...Oczywiście, że się uda. Należy ich dać oczywiście mniej (około 5-7 g, sprawdź dokładny przelicznik na opakowaniu). Z suszonymi nie trzeba robić zaczynu. Od razu dodajemy je do mąki. Panna Malwinnahttps://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-50999679526638370402015-11-20T19:00:30.092+01:002015-11-20T19:00:30.092+01:00A uda sie ten chlebek z suszonych? Ja z kolei nie ...A uda sie ten chlebek z suszonych? Ja z kolei nie posiadam swiezych...asia_parrishhttps://www.blogger.com/profile/17698428334951685530noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-84689666995219312222015-11-20T18:58:44.767+01:002015-11-20T18:58:44.767+01:00Ten komentarz został usunięty przez autora.asia_parrishhttps://www.blogger.com/profile/17698428334951685530noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-5254161798141647652015-08-25T09:09:32.492+02:002015-08-25T09:09:32.492+02:00Nie używam mąki żytniej, bo za nią nie przepadam. ...Nie używam mąki żytniej, bo za nią nie przepadam. Jeśli chcesz to podmień 1/3 mąki zwykłej pszennej z przepisu na mąkę żytnią razową typ 2000. Być może będzie trzeba dodać odrobinę więcej wody, aniżeli w przepisie. A jeśli chcesz otrzymać naprawdę fajny wiejski bochenek to polecam Ci <b><a href="http://filozofiasmaku.blogspot.com/2014/01/rustykalny-chleb-hiszpanski-pan-rustico.html" rel="nofollow">rustykalny chleb hiszpański</a></b>. Prosty w przygotowaniu nie jest, bo wymaga więcej wprawy przy wyrabianiu (ciasto jest z gatunku tych luźnych). Ale naprawdę warto. <br />Ewentualnie zerknij sobie na <b><a href="http://filozofiasmaku.blogspot.com/2010/11/chrupiacy-woski-chleb.html" rel="nofollow">ten chlebek</a></b> i podmień w przepisie 1 szklankę mąki zwykłej na żytnią razową. Panna Malwinnahttps://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-4687604825831607922015-08-24T22:34:35.549+02:002015-08-24T22:34:35.549+02:00Panno Malwino, czy próbowałaś tego przepisu z mies...Panno Malwino, czy próbowałaś tego przepisu z mieszanki mąki pszennej i żytniej? Potrzebuję prostego chleba, ale żeby smakował wiejsko ;)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-60776657370400238092014-02-21T08:59:03.073+01:002014-02-21T08:59:03.073+01:00Halinko, miło mi słyszeć, że chlebek się udał :) P...Halinko, miło mi słyszeć, że chlebek się udał :) Pozdrawiam ciepło, Malwinna. Panna Malwinnahttps://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-2688092160741005522014-02-21T08:56:39.050+01:002014-02-21T08:56:39.050+01:00Witam serdecznie,upiekłam chlebek.Jest wspaniały.P...Witam serdecznie,upiekłam chlebek.Jest wspaniały.Produkty są idealnie dobrane.Wyrastanie co do minuty.Ciasto na początku było dosyć klejące,ale na stolnice przez kilka minut biłam obklejoną dłonią to ciasto,później już było bardzo elastyczne.Użyłam mąkę wrocławską typ 500.Następnym razem upiekę z tego ciasta dwie bułki kanapkowe albo cztery bagietki.Przepis idealny, bardzo polecam.Dziękuję za przepis.Całuski Halina Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-41843029301584303802013-09-08T15:42:29.762+02:002013-09-08T15:42:29.762+02:00Nigdy nie piekłam chleba w maszynie, ale myślę, że...Nigdy nie piekłam chleba w maszynie, ale myślę, że powinien wyjść. Skoro pieczesz w maszynie, posiadasz zapewne jakieś doświadczenie i ustalisz sobie długość czasu pieczenia. Jeśli uda Ci się go zrobić w maszynie, podziel się proszę z innymi czytelnikami uwagami na ten temat :)Panna Malwinnahttps://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-7439014910643787272013-09-08T15:26:59.510+02:002013-09-08T15:26:59.510+02:00Czy mogłabym upiec ten chlebek w maszynie do chleb...Czy mogłabym upiec ten chlebek w maszynie do chleba?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-10620234685221690752013-09-08T15:26:02.694+02:002013-09-08T15:26:02.694+02:00Czy mogłabym go upiec w maszynie do chleba? Wygląd...Czy mogłabym go upiec w maszynie do chleba? Wygląda obłędnie :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/17057641927432805168noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-29900681239788679612013-08-28T20:52:14.844+02:002013-08-28T20:52:14.844+02:00Upiekłam dziś chleb na zakwasie i postanowiłam spr...Upiekłam dziś chleb na zakwasie i postanowiłam spróbować tego przepisu bo chlebek wygląda smakowicie:)Mój się właśnie piecze:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-67298532870813403052013-07-03T14:13:54.989+02:002013-07-03T14:13:54.989+02:00Witaj, w przepisie są świeże drożdże a nie suszone...Witaj, w przepisie są świeże drożdże a nie suszone :)Panna Malwinnahttps://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-3805133142039838472013-07-03T14:01:19.736+02:002013-07-03T14:01:19.736+02:00witam:)
jeśli nie posiadam suszonych drożdży to w ...witam:)<br />jeśli nie posiadam suszonych drożdży to w jakich proporcjach dodać świeże drożdze??Anonymousnoreply@blogger.com