tag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post8748967379477977468..comments2023-10-30T10:04:10.255+01:00Comments on Filozofia Smaku: Puree ziemniaczane z seleremPanna Malwinnahttp://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-8765842399466471252016-01-10T21:55:06.551+01:002016-01-10T21:55:06.551+01:00Gęstość regulujesz ilością dodanego mleka. Trzeba ...Gęstość regulujesz ilością dodanego mleka. Trzeba tylko pamiętać, by nie miksować zbyt długo. Panna Malwinnahttps://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-4813896528542714532016-01-10T21:33:16.567+01:002016-01-10T21:33:16.567+01:00No to musi być fajne podkręcenie puree. Ostatnio s...No to musi być fajne podkręcenie puree. Ostatnio sporo u mnie tradycyjnego puree ziemniaczanego, a nawet zwykłych tłuczonych ziemniaków, ale takie z malaksera musi być super gładkie. Nie robi się od tego jednak za rzadkie?JustInkahttp://www.justinka.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-58766895579203809372016-01-09T16:39:37.401+01:002016-01-09T16:39:37.401+01:00My ostatnio robilismy puree z brokulem. Dla mnie p...My ostatnio robilismy puree z brokulem. Dla mnie petarda :)magduchahttp://facebook.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-26022416224931304382016-01-08T23:54:25.964+01:002016-01-08T23:54:25.964+01:00A mi właśnie ta maziowatość jakoś nie podchodzi :)...A mi właśnie ta maziowatość jakoś nie podchodzi :) A takie tłuczkiem robione (z mlekiem/śmietaną i masełkiem) to mogłabym samo, zamiast całego obiadu zjeść. I nawet wiem czemu - smak dzieciństwa po prostu :) I żaden malakser z tym nie wygra :) Co nie zmienia faktu, że takiego robionego nakładką też jestem ciekawa, bo nie miałam okazji spróbować.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-40561605528123483312016-01-08T21:16:00.199+01:002016-01-08T21:16:00.199+01:00Ja też dawniej robiłam tłuczkiem, ale odkąd przygo...Ja też dawniej robiłam tłuczkiem, ale odkąd przygotowałam puree w malakserze, do metody z tłuczkiem raczej nie wrócę. Puree z malaksera jest mega gładkie i delikatne. Ciekawa jestem, jakie puree wychodzi spod tej specjalnej nakładki do puree, która jest dołączona do niektórych blenderów. Panna Malwinnahttps://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-56701172795584540912016-01-08T20:52:51.080+01:002016-01-08T20:52:51.080+01:00Puree ziemniaczane z selerem, brokułem czy kalafio...Puree ziemniaczane z selerem, brokułem czy kalafiorem to u mnie standard, bardzo lubiany zresztą, ale nigdy nie robię mikserem, tylko tym ubijakiem do ziemniaków. Zmiksowane gorące ziemniaki nabierają innej konsystencji, takiej półpłynnej, maziowatej, a ubite tłuczkiem/ubijakiem czy cholera wie jak to się nazywa :) robią się aksamitne i puszyste. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-8400851216142851452016-01-08T20:10:10.003+01:002016-01-08T20:10:10.003+01:00Bardzo fajne piuree!Bardzo fajne piuree!Magda C.http://www.brulionspadochroniarza.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-92129668151961105982016-01-08T17:56:04.006+01:002016-01-08T17:56:04.006+01:00Wygląda apetycznie! :)Wygląda apetycznie! :)Kinga https://www.blogger.com/profile/16559861728089478274noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-19478390456379989352016-01-08T13:19:33.743+01:002016-01-08T13:19:33.743+01:00przepyszne! z checia bym zjadla na obiadek!przepyszne! z checia bym zjadla na obiadek!Karolina Smykhttps://www.blogger.com/profile/06804115209810526618noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-46105984929317951792016-01-08T10:44:04.475+01:002016-01-08T10:44:04.475+01:00Jak cudownie pokazane. Aż nabrałem apetytu :DJak cudownie pokazane. Aż nabrałem apetytu :DAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/10385644527075758508noreply@blogger.com