tag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post7670804324587939415..comments2023-10-30T10:04:10.255+01:00Comments on Filozofia Smaku: TsukemenPanna Malwinnahttp://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-46793272832361824392016-07-10T20:42:19.637+02:002016-07-10T20:42:19.637+02:00Dziekuje za odpowiedz! Zupe zrobilam, usmazylam mi...Dziekuje za odpowiedz! Zupe zrobilam, usmazylam mieso metoda stir fry, uzylam jasnego sosu sojowego (mam chinske, kikkoman sie skonczyl), uzylam bulionu warzywnego, miso ominelam (bo akurat mialam tylko czerwone, wydaje mi sie ze za bardzo by dominowalo), czosnek i dymka byly w calosci. W przepisie uzylam rowniez imbiru i pasty z czarnej fasoli. Zupa zostala pochlonieta w trybie blyskawicznam i otrzymala 10,5 punktow na 10 mozliwych:-) Na pewno wejdzie do jadlospisu. Nastepnym razem moze jeszcze pokombinuje w tematach grzyby (moze grzybki bukowe) oraz toppings. Pozdrawiam serdecznie!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-39646492700879482362016-07-08T08:14:43.714+02:002016-07-08T08:14:43.714+02:00Słaby ten przepis :D Patrząc z upływem czasu i bio...Słaby ten przepis :D Patrząc z upływem czasu i biorąc pod uwagę moją obecną wiedzę, zrobiłabym to zupełnie inaczej. Jeśli chcesz bazować na tym, co powyżej, to schab usmaż metodą stir-fry i dodaj do zupy pod sam koniec, aby się podgrzał (ale nie stwardniał), użyj japońskiego sosu sojowego (ja używam Kikkomana). Bulion może być i warzywny i mięsny (ale raczej lekki, nie tłusty polski rosół). Możesz dodać łyżeczkę pasty miso. Co do smażenia, to ja polecam olej ryżowy. Czosnek, dymka i imbir mogą być w całości (aby oddały smak w trakcie gotowania do bulionu), ewentualnie czosnek i dymkę można drobno posiekać i podsmażyć, aby oddały więcej smaku. Panna Malwinnahttps://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-63552472351893138642016-07-07T14:32:02.208+02:002016-07-07T14:32:02.208+02:00Wlasnie zabieram sie do przygotowana zupy; przepis...Wlasnie zabieram sie do przygotowana zupy; przepis brzmi swietnie! Mam tylko drobne pytania: na jakim oleju podsmazamy schab? Czy czosnek, dymka i imbir maja byc w calosci? Sos sojowy: ciemny czy jasny? Czy zamiast bulionu warzywnego moze byc warzywno-drobiowy, albo miso? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-27981580427106782682012-03-29T17:03:03.844+02:002012-03-29T17:03:03.844+02:00Już od dawna czaję sie na taką japońską zupę. Wygl...Już od dawna czaję sie na taką japońską zupę. Wygląda pysznie :)Lovelykatehttps://www.blogger.com/profile/04914451728134230573noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-67425945573967450212012-03-28T23:36:09.822+02:002012-03-28T23:36:09.822+02:00Bardzo smaczna zupa :)Bardzo smaczna zupa :)Avelinahttps://www.blogger.com/profile/09902516940321726927noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-49246943439816032662012-03-28T14:19:45.003+02:002012-03-28T14:19:45.003+02:00Zupy lubię zwłaszcza szybkie :) pozatym zbliża się...Zupy lubię zwłaszcza szybkie :) pozatym zbliża się lato i wysokie temperatury i takie zupy są wówczas idealne. A wyjazd do Japonii byłzawsze moim marzeniem, więc narazie przynajmniej kulinarnie się tam wybiorę. Pozdrawiam!Marta @ śniadaniahttp://codziszjemnasniadanie.tumblr.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-63501402744069584912012-03-28T12:18:09.184+02:002012-03-28T12:18:09.184+02:00Też ostatnio mam 'fazę' na zupy. Lekkie, n...Też ostatnio mam 'fazę' na zupy. Lekkie, na wiosnę idealne. :)Suehttps://www.blogger.com/profile/04718172418469934490noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-5794040605045261612012-03-28T09:58:59.472+02:002012-03-28T09:58:59.472+02:00Japońska zupka:) Wygląda zachęcająco i pewnie świe...Japońska zupka:) Wygląda zachęcająco i pewnie świetnie pachnie:)Agahttps://www.blogger.com/profile/04856345819106970215noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-70373139322980307122012-03-28T07:56:51.039+02:002012-03-28T07:56:51.039+02:00Pięknie wygląda :)Pięknie wygląda :)Paszczakhttps://www.blogger.com/profile/00798135336294187614noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-23698791010898189562012-03-28T01:07:12.644+02:002012-03-28T01:07:12.644+02:00Wygląda świetnie :) Zupy to super sprawa.Wygląda świetnie :) Zupy to super sprawa.shinjuhttps://www.blogger.com/profile/07798575680772581917noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-45678205428291000432012-03-27T22:38:11.755+02:002012-03-27T22:38:11.755+02:00kocham Azję za ich kuchnie ;))kocham Azję za ich kuchnie ;))pasjonatkahttps://www.blogger.com/profile/00217326150184291548noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-268867245655797572012-03-27T21:21:31.716+02:002012-03-27T21:21:31.716+02:00Bardzo intrygująca zupa i chetnie bym skosztowała....Bardzo intrygująca zupa i chetnie bym skosztowała. Ja nie bardzo znam kuchnię japońską, muszę przyznać. Pozdrowienia :)Majanahttps://www.blogger.com/profile/12478605645881880880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-47671275396301559572012-03-27T19:57:30.747+02:002012-03-27T19:57:30.747+02:00Moj Mezczyzna tez wielkim fanem japonskiej kuchni ...Moj Mezczyzna tez wielkim fanem japonskiej kuchni nie jest, w przeciwienstwie do mnie :) Ale taka zupka pewnie oboje bysmy sie zajadali!Maggiehttps://www.blogger.com/profile/01200693731532481325noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-16450303704629692862012-03-27T19:25:40.447+02:002012-03-27T19:25:40.447+02:00fajny przepis:) bardzo lubie zupy wiec pewno tez t...fajny przepis:) bardzo lubie zupy wiec pewno tez taka ugotuje:)Dota Szymborskahttps://www.blogger.com/profile/04497017109075640534noreply@blogger.com