tag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post6601332233426119765..comments2023-10-30T10:04:10.255+01:00Comments on Filozofia Smaku: Śledzie z pieczarkami i cebulkąPanna Malwinnahttp://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-30024376235853830422015-12-21T10:59:40.188+01:002015-12-21T10:59:40.188+01:00Olej z octem się nie wymiesza. Możesz albo octem p...Olej z octem się nie wymiesza. Możesz albo octem polewać poszczególne warstwy, albo polać nim śledzie przed zalaniem olejem. Oleju nigdy nie odmierzam, po prostu wlewam go tyle, aby poszczególne warstwy były nim zakryte. Jeśli robisz śledzie w pojemniku na żywność (ja w tym roku wszystkie robię w pojemnikach, bo w litrowych słojach siedzą jeszcze przetwory), to po prostu polej śledzie octem i stopniowo wlewaj olej. Śledzie mają być pokryte olejem, ale nie mogą w nim pływać. Myślę, że na pół kg śledzi potrzebne będzie około 1/2-3/4 szklanki oleju. Panna Malwinnahttps://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-25971505149691054582015-12-21T10:29:29.633+01:002015-12-21T10:29:29.633+01:00Ile daje Pani oleju? Niestety nie robię w litrowym...Ile daje Pani oleju? Niestety nie robię w litrowym słoiku. Czy olen należy przed zalaniem śledzi wymieszać z octem?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-12028575892394243092015-01-18T12:51:51.135+01:002015-01-18T12:51:51.135+01:00Jak ja kocham śledzie pid każdą postacią! A te uję...Jak ja kocham śledzie pid każdą postacią! A te ujęcia. ..ach!♡Bo(ro)n Appétithttps://www.blogger.com/profile/12402585407098523560noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-6967446235221824442015-01-08T15:02:37.753+01:002015-01-08T15:02:37.753+01:00Ja zazwyczaj robię z korniszonami, ale z racji teg...Ja zazwyczaj robię z korniszonami, ale z racji tego, że na święta już takie robiłam, na Sylwestra chciałam przygotować jakieś inne. A że w lodówce miałam akurat otwarty słoik pieczarek, to powstały właśnie takie. Panna Malwinnahttps://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-83904332778011394632015-01-08T14:49:53.378+01:002015-01-08T14:49:53.378+01:00Nie znam takiego połaczenia, ale bardzo mi ise pod...Nie znam takiego połaczenia, ale bardzo mi ise podoba bo lubię śledzie z konserwowymi dodatkami:)Jolanta Szyndlarewiczhttp://www.smakmojegodomu.blox.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-38831370344947219242015-01-07T18:32:17.606+01:002015-01-07T18:32:17.606+01:00W weekend bede miała rybolubnych gości... Muszę wy...W weekend bede miała rybolubnych gości... Muszę wypróbować tój przepis.CookInkhttps://www.blogger.com/profile/13727994589721913405noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-51333922041984119162015-01-07T15:10:01.135+01:002015-01-07T15:10:01.135+01:00Każde śledzie dla mnie są pyszne:-) Malwinko, szcz...Każde śledzie dla mnie są pyszne:-) Malwinko, szczęśliwego Nowego Roku!:-)Marzenahttps://www.blogger.com/profile/05624140287961462298noreply@blogger.com