tag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post5893329822691844465..comments2023-10-30T10:04:10.255+01:00Comments on Filozofia Smaku: Pulled Pork, długo pieczona wieprzowinaPanna Malwinnahttp://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comBlogger38125tag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-42278252405759079842017-07-14T18:35:52.974+02:002017-07-14T18:35:52.974+02:00Dołączam do podziękowań za przepis, mięso w piekar...Dołączam do podziękowań za przepis, mięso w piekarniku, pozdrawiam znad morza!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-4769881692919028312017-06-06T10:01:05.421+02:002017-06-06T10:01:05.421+02:00Dziękuję za przepis. Mięsko wyszło pierwsza klasa....Dziękuję za przepis. Mięsko wyszło pierwsza klasa. Z pewnościa będę do niego wracać :)wedelkahttps://www.blogger.com/profile/03765052689974956886noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-47856145740317778342017-04-29T20:13:13.790+02:002017-04-29T20:13:13.790+02:00Dziękuję za odpowiedź już mięso się marynuje a dzi...Dziękuję za odpowiedź już mięso się marynuje a dziś na obiad robiłam pierogi z serem z pani przepisu pyszne.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-15782039759519605442017-04-29T16:13:41.756+02:002017-04-29T16:13:41.756+02:00Tak, należy zmniejszyć ilość marynaty do około 1/3...Tak, należy zmniejszyć ilość marynaty do około 1/3. Malwinahttps://www.blogger.com/profile/04815622398045033519noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-85341585297914313892017-04-29T16:12:32.801+02:002017-04-29T16:12:32.801+02:00Jak mam kilo mięsa to marynatę muszę zmniejszyć cz...Jak mam kilo mięsa to marynatę muszę zmniejszyć czy nie ?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-88973623904659926132016-12-31T13:43:19.715+01:002016-12-31T13:43:19.715+01:00Cieszę się, że wszystko skończyło się dobrze i mię...Cieszę się, że wszystko skończyło się dobrze i mięso smakuje :) Panna Malwinnahttps://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-84351389318569174202016-12-31T13:31:39.936+01:002016-12-31T13:31:39.936+01:00Lopatka wyszła tak ostrą ze kminek nie przeszkadza...Lopatka wyszła tak ostrą ze kminek nie przeszkadza do tego sos BBQ i jest pycha! Jednak następnym razem spróbuję z kminem rzymskim. Dziękuję za pomoc i pozdrawiam ;)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-54674091517494779572016-12-31T13:25:59.784+01:002016-12-31T13:25:59.784+01:00Mięso okazało się tak ostre ze kminek nie przeszka...Mięso okazało się tak ostre ze kminek nie przeszkadza. Do tego sos BBQ i jest pycha! Jednak następnym razem spróbuję kminu rzymskiego;) bardzo dziękuję za pomoc i serdecznie pozdrawiam ;)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-40771486607313403012016-12-30T15:40:24.234+01:002016-12-30T15:40:24.234+01:00Może nie będzie aż tak wyczuwalny w smaku. Później...Może nie będzie aż tak wyczuwalny w smaku. Później możesz ewentualnie wymieszać porwane mięsko, np. z sosem bbq. Na pewno lekko stłumi smak kminku. Daj koniecznie znać, jak wyszło. Panna Malwinnahttps://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-70658629872447587302016-12-30T15:38:51.449+01:002016-12-30T15:38:51.449+01:00Niestety tak, juz piekę :( zorientowałam się dopie...Niestety tak, juz piekę :( zorientowałam się dopiero po zapachu... będę miała nauczke na następny raz Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-10177612505961601322016-12-30T15:34:54.592+01:002016-12-30T15:34:54.592+01:00Kminek do wieprzowiny pasuje, ale tu pojawia się p...Kminek do wieprzowiny pasuje, ale tu pojawia się pytanie, czy w ogóle lubisz posmak kminku (ja akurat nie przepadam i toleruję tylko w kapuście). A mięso jest już w przyprawach?Panna Malwinnahttps://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-89865534375608358042016-12-30T15:34:27.969+01:002016-12-30T15:34:27.969+01:00Pomocy, pomyliłam kmin z kminkiem czy to bardzo ze...Pomocy, pomyliłam kmin z kminkiem czy to bardzo zepsuje smak mięsa? Czy da się to jakoś naprawic?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-19340399537611768982016-12-30T15:31:49.252+01:002016-12-30T15:31:49.252+01:00Witam, pomyliłAm kmin rzymski z kminkiem. Czy bard...Witam, pomyliłAm kmin rzymski z kminkiem. Czy bardzo zepsuje to smak mięsa? Czy da się to" naprawic"Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/17018592898621868710noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-80336118674743812652016-04-25T08:45:46.514+02:002016-04-25T08:45:46.514+02:003 godziny na taki kawałek mięsa to troszkę zbyt kr...3 godziny na taki kawałek mięsa to troszkę zbyt krótko. Radzę trzymać się podanego w przepisie przelicznika 1,5 godziny na pół kg mięsa (czyli 1,5 kg mięso pieczemy przez około 4,5 godziny). Przy chudszych mięsach naczynie należy zawsze przykrywać. Panna Malwinnahttps://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-89559981386926739732016-04-24T18:44:24.471+02:002016-04-24T18:44:24.471+02:00Piekę to mięso już drugi raz. Najpierw była karków...Piekę to mięso już drugi raz. Najpierw była karkówka 1,5 kg 3 godziny i niestety była trochę twarda. Dzisiaj 1,5 kg szynki (lubię chude mięso) 4 godziny i efekt genialny - krucha i aromatyczna.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-41469429482076289412016-03-01T15:52:35.049+01:002016-03-01T15:52:35.049+01:00Możesz je obrócić, ale nie jest to konieczne. Możesz je obrócić, ale nie jest to konieczne. Panna Malwinnahttps://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-31637854709715836842016-03-01T15:51:08.719+01:002016-03-01T15:51:08.719+01:00mam problem.. moje mieso juz od rana siedzi w piek...mam problem.. moje mieso juz od rana siedzi w piekarniku, w naczyniu zaroodpornym, wydzielilo bardzo duzo plynu i wytopilo sporo tluszczu, w ktorych jej zanurzone. Czy powinnam je obrocic w trakcie pieczenia, zeby to "po woda" tez sie wytopilo?Kasia F.https://www.blogger.com/profile/00956270948768326555noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-34981657084018601752016-01-22T09:22:14.134+01:002016-01-22T09:22:14.134+01:00Dzięki za miłe słowa. Mam nadzieję, że mięsko Ci s...Dzięki za miłe słowa. Mam nadzieję, że mięsko Ci smakowało. U mnie marynuje się od wczoraj i jutro wskoczy do piekarnika :)Panna Malwinnahttps://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-63577770407165107762016-01-16T09:13:40.739+01:002016-01-16T09:13:40.739+01:00moja się dzisiaj piecze. Nie znalazłam jednej więc...moja się dzisiaj piecze. Nie znalazłam jednej więc kupiłam dwa kawałki łacznie prawie 3 kg. Już kiedyś piekłam, ale pod przykryciem (z przepisu Guy'a Fieri), dzisiaj próbuję bez przykrycia i Twoja marynata. :) Zobaczymy co wyjdzie, bo jak dotąd wypróbowałam już mnóstwo Twoich przepisów i widzę, że mamy bardzo podobne kubki smakowe, bo wszystko mi smakowało. Jak pisałaś, że coś jest dobre to Takie było. :)<br /><br />Bardzo czesto tu zaglądam do Cb, jak widzę na durszlaku zdjęcie w najnowszych wpisach to nawet nie muszę najeżdżać na miniaturkę, żeby wiedzieć, że to Twoje. Uwielbiam Twoje zdjęcia. :)<br />Zazwyczaj nie mam czasu komentować, więc dzisiaj sobie pozwoliłam :) <br /><br />PS dam znać o efektach jak się mięsko upieczeCotakpachnie?http://cotakpachnie.com.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-12843249769342283832015-10-02T15:23:52.911+02:002015-10-02T15:23:52.911+02:00Nie wydłużałabym czasu pieczenia. Możesz ewentualn...Nie wydłużałabym czasu pieczenia. Możesz ewentualnie mięso przykryć folią i pozostawić do wystygnięcia w piekarniku. Panna Malwinnahttps://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-25133173962702788842015-10-02T14:08:15.225+02:002015-10-02T14:08:15.225+02:00Witam. Czy jeżeli mam dostęp jedynie do jedno-kilo...Witam. Czy jeżeli mam dostęp jedynie do jedno-kilogramowych łopatek to czy powinienem takową piec około 4 godzin (zgodnie z regułą 1,5-2h na 0,5kg mięsa) czy mimo wszystko powinienem ten czas wydłużyć? Z góry dziękuję za odpowiedz i pozdrawiam;)!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-54848142227617899202015-02-21T16:29:38.109+01:002015-02-21T16:29:38.109+01:00do malych kawalkow mies polecam wolnowar ,slow coo...do malych kawalkow mies polecam wolnowar ,slow cooker tez sie zwie..dzis upieklam tak wolowine..rozpadla sie dokladnie jak twoja na zdjeciu,polecamAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-75368009481474795932015-02-21T06:32:41.755+01:002015-02-21T06:32:41.755+01:00Możesz marynować dwa dni. Jeśli masz termometr, wb...Możesz marynować dwa dni. Jeśli masz termometr, wbij go w najgrubszym miejscu. Mięso będzie gotowe, gdy osiągnie w środku temperaturę 95 stopni (będzie się wówczas bez problemu rozpadać na włókna). Panna Malwinnahttps://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-62610068990380160902015-02-20T21:51:48.552+01:002015-02-20T21:51:48.552+01:00calkowicie..znaczy jeden dzien wystarczy?a marynow...calkowicie..znaczy jeden dzien wystarczy?a marynowanie drugi dzien?pieczenie trzeci?moge wlozyc termometr ,bo co do soku moge sie mylic..Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-51024098808956423502015-02-20T19:13:37.017+01:002015-02-20T19:13:37.017+01:00Rozmróź całkowicie mięso, zamarynuj. Wydłużyłabym ...Rozmróź całkowicie mięso, zamarynuj. Wydłużyłabym pieczenie o jakąś godzinę. Jak jest z kością, to powinno dojść. Najlepiej sprawdź szpikulcem, czy po wbiciu wypływa czysty sok. Panna Malwinnahttps://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.com