tag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post5226452293603969691..comments2023-10-30T10:04:10.255+01:00Comments on Filozofia Smaku: Bułki dyniowePanna Malwinnahttp://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comBlogger18125tag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-17665660848653792282016-11-04T15:32:52.353+01:002016-11-04T15:32:52.353+01:00Smacznego Aniu :)Smacznego Aniu :)Panna Malwinnahttps://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-90950654755565993862016-11-04T15:10:27.277+01:002016-11-04T15:10:27.277+01:00Zrobiłam 😅! 4 godz mi to zajęło, ale jest efekt....Zrobiłam 😅! 4 godz mi to zajęło, ale jest efekt. Smaczne😀 ale zabawy z tym co nie miara! <br />Ania N-WAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-45799938290597801582015-10-08T07:29:15.105+02:002015-10-08T07:29:15.105+02:00Wspaniała strona:-) A bułeczki są pyszne, właśnie ...Wspaniała strona:-) A bułeczki są pyszne, właśnie dziś robię je po raz drugi:-) Mniam! Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-22540048736478334802014-12-24T05:13:00.701+01:002014-12-24T05:13:00.701+01:00Popełniłam i przyznaję, że bardzo fajne te bułeczk...Popełniłam i przyznaję, że bardzo fajne te bułeczki. Moim dzieciaczkom tez smakowały:)zosiasamosiahttps://www.blogger.com/profile/10472847258783409148noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-68697177360056820672014-11-10T15:17:05.164+01:002014-11-10T15:17:05.164+01:00Najczęściej używam szklanki 250 ml. To chyba około...Najczęściej używam szklanki 250 ml. To chyba około 130 g mąki. Bułeczki są mięciutkie, trzeba tylko dobrze wyrobić ciasto a w przypadku bardzo gęstego puree dodać odrobinę więcej ciepłej wody lub mleka.Panna Malwinnahttps://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-31009449915490802612014-11-10T13:14:30.946+01:002014-11-10T13:14:30.946+01:00Czy szklanka to 250ml? Ile to +/- dkg mąki?
Przyzn...Czy szklanka to 250ml? Ile to +/- dkg mąki?<br />Przyznam, że robiłam z Twojego przepisu pierogi z kurczakiem i gorgonzolą (przepyszne!), aczkolwiek takie samo ciasto na bułki wydaje mi się zbyt mączne i bułki mogą być twarde.<br />Będę wdzięczna za podpowiedź!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-28185130618407612362014-11-02T11:05:45.032+01:002014-11-02T11:05:45.032+01:00Przepyszne są bułeczki z dynią ... chyba jutro znó...Przepyszne są bułeczki z dynią ... chyba jutro znów upieke swoim Smerfom:)Jolanta Szyndlarewiczhttp://www.smakmojegodomu.blox.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-57586122722610433052014-10-28T13:30:08.198+01:002014-10-28T13:30:08.198+01:00Bardzo mi się podobają, szczególnie te pestki dyni...Bardzo mi się podobają, szczególnie te pestki dyni na wierzchu mnie przekonują. Ja zrobiłam chlebek dyniowy wczoraj, jutro będzie na blogu.mopswkuchnihttps://www.blogger.com/profile/06300750631941667260noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-82974934313545126552014-10-28T13:10:26.063+01:002014-10-28T13:10:26.063+01:00Urzekł mnie ich kolor! Mam małą dynię, a u Ciebie ...Urzekł mnie ich kolor! Mam małą dynię, a u Ciebie tak wiele propozycji, że muszę dokupić więcej!JustInkahttp://www.justinka.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-8344819478020107472014-10-28T09:36:36.129+01:002014-10-28T09:36:36.129+01:00Marzyły mi się takie bułeczki, ale jeszcze nie zdą...Marzyły mi się takie bułeczki, ale jeszcze nie zdążyłam ich zrobić. Wyglądają cudnie!Bo(ro)n Appétithttps://www.blogger.com/profile/12402585407098523560noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-21770791709138981332014-10-24T09:49:32.086+02:002014-10-24T09:49:32.086+02:00Jakie śliczne te bułeczki. Chętnie zjadłabym je w ...Jakie śliczne te bułeczki. Chętnie zjadłabym je w takim hamburgerze, o jakim piszesz :)Zuzanna Plochhttps://www.blogger.com/profile/02979922455477965645noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-31822810900874802882014-10-23T21:14:03.095+02:002014-10-23T21:14:03.095+02:00zachwycające!zachwycające!Zuzahttps://www.blogger.com/profile/14603261778036507970noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-83207637652178515712014-10-23T21:03:20.975+02:002014-10-23T21:03:20.975+02:00Bardzo ciekawy przepis.Dynia daje fantastyczny kol...Bardzo ciekawy przepis.Dynia daje fantastyczny kolor tym bułkom ;) PozdrawiamNaturalne metodyhttps://www.blogger.com/profile/06550119931070733237noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-89120787821997231882014-10-23T16:45:40.421+02:002014-10-23T16:45:40.421+02:00Kolor zachwyca; )Kolor zachwyca; )Angiehttps://www.blogger.com/profile/09246426282960651812noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-2605557796008679042014-10-23T16:12:26.627+02:002014-10-23T16:12:26.627+02:00uwielbiam wszystko, co dyniowe :) te bułeczki mogł...uwielbiam wszystko, co dyniowe :) te bułeczki mogłabyś sprzedawać w swojej piekarni :)Foodmaniahttps://www.blogger.com/profile/06070158769371908661noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-33377863526778177912014-10-23T15:09:32.076+02:002014-10-23T15:09:32.076+02:00Jakie puszyste! mogłabym jeść bez żadnych dodatków...Jakie puszyste! mogłabym jeść bez żadnych dodatków;)Cukry Prostehttps://www.blogger.com/profile/16845502125957469175noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-60085074789497088042014-10-23T13:03:24.462+02:002014-10-23T13:03:24.462+02:00Monig, już tłumaczę. Jeśli chodzi o ciasto, to ma ...Monig, już tłumaczę. Jeśli chodzi o ciasto, to ma być miękkie, delikatne i gładkie. Trzeba będzie je wyrabiać przez kilka minut (5-7). Nie powinno się kleić do rąk. Co do mąki, to ja używam lidlowskiej (taka w brązowym opakowaniu) od kilku lat i dobrze się sprawdza przy wytrawnych wypiekach. Ewentualnie możesz do tego przepisu użyć mąki typ 550. Jeśli będziesz miała jeszcze jakieś wątpliwości, pisz śmiało. Panna Malwinnahttps://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-48468910952099008422014-10-23T12:23:06.728+02:002014-10-23T12:23:06.728+02:00Bardzo fajny przepis. Mam tylko 2 pytania. Możesz ...Bardzo fajny przepis. Mam tylko 2 pytania. Możesz podać dokładnie jakiej mąki użyłaś (najlepiej dokładna nazwa, firma)? Piszesz że ciasto ma być elastyczne, tzn. ma mieć taką konsystencję jak na pierogi, czy raczej bardziej klejące, ciągnące się ?<br />Będę wdzięczna za podpowiedź.monighttps://www.blogger.com/profile/13705386619300714527noreply@blogger.com