tag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post4935902633537676931..comments2023-10-30T10:04:10.255+01:00Comments on Filozofia Smaku: ProziakiPanna Malwinnahttp://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comBlogger17125tag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-54953831007967239882017-03-29T18:28:06.943+02:002017-03-29T18:28:06.943+02:00Pyszne!
Niebo w gębie.
Pyszne!<br />Niebo w gębie.<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-75824647878760184992016-08-15T21:39:23.992+02:002016-08-15T21:39:23.992+02:00proziaków nie wykraja się szklanką.... tnie się je...proziaków nie wykraja się szklanką.... tnie się je nożem na kwadraty, prostokąty <br />nigdy też nie widziałam używania ich zastępczo w formie bułeczki do kanapek - jakoś mi to ciasto nie pasuje, proziaki same w sobie są słodkawe<br />polecam zdecydowanie cieplutkie z powidłamiAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-36248581050144532232016-08-10T08:30:57.536+02:002016-08-10T08:30:57.536+02:00Kilkanaście bułeczek. Z powodzeniem najedzą się 3-...Kilkanaście bułeczek. Z powodzeniem najedzą się 3-4 dorosłe osoby. Panna Malwinnahttps://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-19148282490095101892016-08-09T23:14:04.007+02:002016-08-09T23:14:04.007+02:00a około ilu ich wychodzi z podanych proporcji? :)a około ilu ich wychodzi z podanych proporcji? :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06330194550899836401noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-3353735895781235582015-11-14T22:11:42.906+01:002015-11-14T22:11:42.906+01:00żytniaki ? :) dzięki!żytniaki ? :) dzięki!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13161661206237041439noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-48799517889271270112015-11-14T09:18:20.178+01:002015-11-14T09:18:20.178+01:00Coś pewnie wyjdzie, ale to już nie będą proziaki :...Coś pewnie wyjdzie, ale to już nie będą proziaki :)Sławomir Kyllyan Marusińskihttps://www.blogger.com/profile/16388656246381954193noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-46135851821429158412015-11-12T12:28:10.285+01:002015-11-12T12:28:10.285+01:00dziekuje Sławomir, a myslisz ze z maka zytnia wyjd...dziekuje Sławomir, a myslisz ze z maka zytnia wyjda>?<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13161661206237041439noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-74344743559017636652015-11-12T08:57:01.356+01:002015-11-12T08:57:01.356+01:00Nie tylko to. Wypieki na sodzie wymagają środowisk...Nie tylko to. Wypieki na sodzie wymagają środowiska kwaśnego. Stąd kefir, czy maślanka. jeśli mleko, to sodę należało by zastąpić proszkiem do pieczenia...Sławomir Kyllyan Marusińskihttps://www.blogger.com/profile/16388656246381954193noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-82151782209608531192015-04-21T22:40:58.825+02:002015-04-21T22:40:58.825+02:00Muszę w końcu je zrobić! Zapisuję przepis :)Muszę w końcu je zrobić! Zapisuję przepis :)Magda C.http://www.brulionspadochroniarza.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-82817904651164482942015-04-20T16:33:35.563+02:002015-04-20T16:33:35.563+02:00najlepsze robił mój dziadek :) a najlepiej smakowa...najlepsze robił mój dziadek :) a najlepiej smakowały gorące zdjęte z kuchni kaflowej. jedliśmy je z masłem wiejskim i gorącym kakao:D smak dzieciństwa :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13818258970147802217noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-12688031354237989232015-04-20T12:28:32.421+02:002015-04-20T12:28:32.421+02:00Świetne, zapisuję przepis:)Świetne, zapisuję przepis:)Jolanta Szyndlarewiczhttp://www.smakmojegodomu.blox.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-24536693688578513822015-04-19T08:10:41.248+02:002015-04-19T08:10:41.248+02:00Przy mleku trzeba będzie zmienić proporcje pomiędz...Przy mleku trzeba będzie zmienić proporcje pomiędzy mąką a płynem. Proziaki można przygotować pół na pół ze zwykłej pszennej i pszennej razowej. Na samej pszennej razowej będą się kruszyć dość mocno. Zerknij sobie jeszcze na przepis na blogu na smażone chlebki (greckie). Panna Malwinnahttps://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-51702106905356261882015-04-18T22:27:11.481+02:002015-04-18T22:27:11.481+02:00Wyglądają na pyszne, zrobię je na niedzielne śniad...Wyglądają na pyszne, zrobię je na niedzielne śniadanko:)Familia Graczykozihttps://www.blogger.com/profile/13551573698630454046noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-72704561765824726002015-04-18T16:46:14.946+02:002015-04-18T16:46:14.946+02:00A już z masełkiem czosnkowym - BAJKA!!! :)A już z masełkiem czosnkowym - BAJKA!!! :)Karolinahttps://www.blogger.com/profile/18046930679789715498noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-76737824940931638422015-04-18T14:03:34.668+02:002015-04-18T14:03:34.668+02:00mniam mniam :) muszę zrobićmniam mniam :) muszę zrobićAniBarPioMarhttps://www.blogger.com/profile/03612746357766270434noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-29145201715377342902015-04-18T10:09:50.612+02:002015-04-18T10:09:50.612+02:00Nigdy o nich nie słyszałam, a wyglądają naprawdę s...Nigdy o nich nie słyszałam, a wyglądają naprawdę smacznie:)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16281446578389907276noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-9940803890943886132015-04-18T10:07:02.860+02:002015-04-18T10:07:02.860+02:00czy "nabiał" można zamienić napojem rośl...czy "nabiał" można zamienić napojem roślinnym ? - nie mogę spożywać nabiału. a np mąkę jasną, inną ? ciekawe czy wyjdą > ? Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13161661206237041439noreply@blogger.com