tag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post4142224427708417284..comments2023-10-30T10:04:10.255+01:00Comments on Filozofia Smaku: Naleśniki jaglane Panna Malwinnahttp://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comBlogger21125tag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-52276518264589638672017-04-03T19:21:07.381+02:002017-04-03T19:21:07.381+02:00Wyszły pyszne! Dzieciaki zajadały aż im się uszy t...Wyszły pyszne! Dzieciaki zajadały aż im się uszy trzęsły...no i muszę jeszcze dorobić. Z domowymi powidłami śliwkowymi i syropem klonowym mhmmm pychaa:)))Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-45780077694474686202017-02-01T17:58:30.564+01:002017-02-01T17:58:30.564+01:00Jeśli się łamią, to znaczy, że smażysz je zbyt dłu...Jeśli się łamią, to znaczy, że smażysz je zbyt długo. Naleśniki bezglutenowe smażymy inaczej, aniżeli te na mące pszennej. Nie wolno ich przesadnie rumienić, bo staną się suche i łamliwe. Najlepiej gdy ciasto ładnie się zetnie, przewrócić je na drugą stronę i smażyć (dosłownie) kilkanaście sekund. Panna Malwinnahttps://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-49031729554137002212017-02-01T17:55:41.768+01:002017-02-01T17:55:41.768+01:00totalnie się łamią właśnie spróbowałam, 0 elastycz...totalnie się łamią właśnie spróbowałam, 0 elastyczności...<br />dodałam już 3 jajko i dalej to samo...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-57428248181318610692016-10-02T09:47:33.497+02:002016-10-02T09:47:33.497+02:00Jeśli się łamią i są suche, to spędziły zbyt wiele...Jeśli się łamią i są suche, to spędziły zbyt wiele czasu na patelni. Te naleśniki są z gatunku miękkich i raczej wilgotnych. Wiele osób smaży naleśniki bezglutenowe zbyt długo, próbując je mocno przyrumienić, podobnie jak robi się to w przypadku naleśników pszennych. To częsty błąd. Ja na drugiej stronie smażę naleśniki dosłownie przez kilkanaście sekund, aby jedynie ciasto się ścięło. Nie dłużej. <br /><br />Co do smaku, to ten uzależniony jest od jakości użytej mąki (źle przechowywana mąka jaglana, stara lub po prostu kiepskiej jakości da nam trawiasty lub gorzki posmak). Poza tym nie każdy musi lubić się ze smakiem jagły :)Panna Malwinnahttps://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-85501536277284251292016-10-01T22:42:03.672+02:002016-10-01T22:42:03.672+02:00A mi wogole nie smakują, może mam inny gust smakow...A mi wogole nie smakują, może mam inny gust smakowy? Ponadto nie wiem dlaczego, ale się łamią i są suche :(Lidiahttps://www.blogger.com/profile/16762857004055094127noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-51069690602854978062016-07-20T08:34:16.622+02:002016-07-20T08:34:16.622+02:00Kupuję już gotową mąkę ze sprawdzonego miejsca. Kupuję już gotową mąkę ze sprawdzonego miejsca. Panna Malwinnahttps://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-91253769545734320942016-07-20T08:30:17.756+02:002016-07-20T08:30:17.756+02:00A jak robisz tę mąkę sama? A jak robisz tę mąkę sama? Niunhahttps://www.blogger.com/profile/08020736341531079251noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-75422534139825090472016-07-03T15:28:02.643+02:002016-07-03T15:28:02.643+02:00Właśnie robię tę naleśniki, a mąkę zawsze robię sa...Właśnie robię tę naleśniki, a mąkę zawsze robię sama (jest idealna - bez goryczki, wręcz lekko śmietankowa w smaku).Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-19598837159534337312016-05-26T20:50:34.929+02:002016-05-26T20:50:34.929+02:00Tak.Tak.Panna Malwinnahttps://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-79202178767504606382016-05-26T19:06:18.331+02:002016-05-26T19:06:18.331+02:00a zamiast mleka można roślinne?
a zamiast mleka można roślinne?<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-15264915644327239662016-02-27T08:05:37.227+01:002016-02-27T08:05:37.227+01:00Rzadkie ciasto naleśnikowe. Rzadkie ciasto naleśnikowe. Panna Malwinnahttps://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-75408391283188548582016-02-26T16:00:29.672+01:002016-02-26T16:00:29.672+01:00jaka ma być konsystencja ciasta?jaka ma być konsystencja ciasta?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11828551324176419157noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-23876006084121773332016-01-02T17:16:29.805+01:002016-01-02T17:16:29.805+01:00ja mąkę kupuję w zwykłych supermarketach :)
ja mąkę kupuję w zwykłych supermarketach :) <br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02280675106505369029noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-122272244858373692015-05-13T08:07:00.265+02:002015-05-13T08:07:00.265+02:00rewelacja, tylko upolować mąkę jaglaną i będziemy ...rewelacja, tylko upolować mąkę jaglaną i będziemy smażyć :)kocie-smakihttp://kocie-smaki.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-83829984971816987792015-05-12T12:40:17.928+02:002015-05-12T12:40:17.928+02:00Malwi naleśniki idealne:) .... Malwi naleśniki idealne:) .... Jolanta Szyndlarewiczhttp://www.smakmojegodomu.blox.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-50512675909304336052015-05-10T09:24:09.520+02:002015-05-10T09:24:09.520+02:00Zamawiam u Skworca.Zamawiam u Skworca.Panna Malwinnahttps://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-18332262315414230282015-05-10T09:22:23.503+02:002015-05-10T09:22:23.503+02:00Muszę spróbować. Kochana, gdzie kupujesz mąkę jagl...Muszę spróbować. Kochana, gdzie kupujesz mąkę jaglaną??JustInkahttp://www.justinka.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-90723937797565005172015-05-09T19:28:02.561+02:002015-05-09T19:28:02.561+02:00Bardzo często robię naleśniki jaglane, ale dodaję ...Bardzo często robię naleśniki jaglane, ale dodaję też i inne mąki (najczęściej owsianą, gryczaną lub kasztanową) i muszę kiedyś wypróbować z samej jaglanej, bo te Twoje wyglądają przepysznie ;)Ania_Shttps://www.blogger.com/profile/07219730039600830857noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-87836914039947455312015-05-09T15:07:43.439+02:002015-05-09T15:07:43.439+02:00Smacznie :)Smacznie :)Kinga https://www.blogger.com/profile/16559861728089478274noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-64154665658319381512015-05-09T11:06:47.079+02:002015-05-09T11:06:47.079+02:00Oj pychotka :) Oj pychotka :) Arohttps://www.blogger.com/profile/03130457148594077075noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-63173454237872679382015-05-09T09:07:08.531+02:002015-05-09T09:07:08.531+02:00nalesniki jaglane, zaraz obok owsianych są moimi u...nalesniki jaglane, zaraz obok owsianych są moimi ulubionymi!Foodmaniahttps://www.blogger.com/profile/06070158769371908661noreply@blogger.com