tag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post3894043003643376708..comments2023-10-30T10:04:10.255+01:00Comments on Filozofia Smaku: Frittata z kozim serem i szpinakiemPanna Malwinnahttp://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-19457022312558627202014-10-31T15:56:09.632+01:002014-10-31T15:56:09.632+01:00Karolino, akurat od wczoraj jestem szczęśliwą posi...Karolino, akurat od wczoraj jestem szczęśliwą posiadaczką nowej patelni, którą bezpiecznie mogę wsadzić do nagrzanego piekarnika, więc będę mogła sobie ułatwić robienie frittaty. <br />Jeśli chodzi o ser, to oczywiście możesz podmienić na inny. Dobrze sprawdzi się feta lub gorgonzola. Tę ostatnią dodaj na frittatę dopiero wtedy, kiedy będzie gotowa i podpiecz 1-2 minuty w piekarniku, aby się rozpuściła. Kozi ser kupisz w większości marketów. Ja najczęściej kupuję go w Auchanie (mam akurat market pod nosem). Skoro jeszcze go nie próbowałaś, to warto to nadrobić :)Panna Malwinnahttps://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-50985973838624597222014-10-31T15:46:54.371+01:002014-10-31T15:46:54.371+01:00Hmm,ja mam zwykłą patelnię Tefal tylko ze zdejmowa...Hmm,ja mam zwykłą patelnię Tefal tylko ze zdejmowaną rączką. To była chyba seria Ingenio? W tej wkładam fritatę do piekarnika. <br />A pytanie mam o ser. Czy może być jakiś inny? Nie wiem jak smakuje kozi i musiałabym go specjalnie kupić do tej fritaty. Chyba,że będzie w zwykłym markecie.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04899207537332000184noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-76676902167705225642014-10-20T15:46:46.507+02:002014-10-20T15:46:46.507+02:00Wygląda wspaniale! Te kolory czynią z niej prawdzi...Wygląda wspaniale! Te kolory czynią z niej prawdziwe dzieło sztuki! Nie wiem czy ser kozi by mi smakował, mleko kozie to jednak nei moje klimaty.JustInkahttp://www.justinka.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-59364644730227342762014-10-20T11:08:20.076+02:002014-10-20T11:08:20.076+02:00Fantastyczna, jak malowana! I te kolory!
A co do p...Fantastyczna, jak malowana! I te kolory!<br />A co do patelni, to mnie też takiej brakuje :/Bo(ro)n Appétithttps://www.blogger.com/profile/12402585407098523560noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-88244138212770615032014-10-20T10:07:10.843+02:002014-10-20T10:07:10.843+02:00Ja raz trafiłam na taką patelnię w Tk Maxx. Oczywi...Ja raz trafiłam na taką patelnię w Tk Maxx. Oczywiście, jak zwykle nie mogłam się od razu zdecydować i gdy pojechałam po nią na drugi dzień już jej nie było. A pokrywki do patelni póki co brak (ostatnio mam spory rozmach, jeśli chodzi o tłuczenie szklanych przedmiotów). Panna Malwinnahttps://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-89137624147324362562014-10-20T10:03:37.136+02:002014-10-20T10:03:37.136+02:00Mi też strasznie brakuje takiej patelni, którą moż...Mi też strasznie brakuje takiej patelni, którą można włożyć do piekarnika. O dziwo w programach kulinarnych wszyscy je mają, ale w sklepie nigdzie takiej nie widziałam. Dlatego ja nauczyłam się ścinać frittatę podczas samego smażenia na patelni - pomagam sobie przykrywając ją pokrywką, dzięki czemu ścina się jednocześnie od spodu i od góry :) Zuzanna Plochhttps://www.blogger.com/profile/02979922455477965645noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-61570278218096339072014-10-20T05:34:58.761+02:002014-10-20T05:34:58.761+02:00Wyglada rewelacyjnie. Dzieki :-)Wyglada rewelacyjnie. Dzieki :-)KaBuhttps://www.blogger.com/profile/07633758908877161359noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-38952230899980149182014-10-18T20:54:32.921+02:002014-10-18T20:54:32.921+02:00Frittata z ulubionymi dodatkami to zawsze dobry po...Frittata z ulubionymi dodatkami to zawsze dobry pomysł :) Twoja wersja baardzo mi przypadła do gustu.Lisia Kawiarenkahttps://www.blogger.com/profile/09952441590445138748noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-7795272800777426662014-10-18T13:37:12.424+02:002014-10-18T13:37:12.424+02:00Cudowna frittata :)Cudowna frittata :)Magda C.http://www.brulionspadochroniarza.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-74025471716305164062014-10-18T11:21:45.557+02:002014-10-18T11:21:45.557+02:00Oczywiście, że się nada. Ilość jajek będziesz musi...Oczywiście, że się nada. Ilość jajek będziesz musiała zapewne zwiększyć (zależy, jak dużą masz formę). Panna Malwinnahttps://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-2291945737233964682014-10-18T11:01:56.211+02:002014-10-18T11:01:56.211+02:00Dziewczyny, poradźcie proszę, bo raczkuję :) : nad...Dziewczyny, poradźcie proszę, bo raczkuję :) : nada się silikonowa forma do tarty? Pewnie więcej jajek trzeba wbić? Pozdrawiam :))) Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-85684344080697928132014-10-18T08:45:51.061+02:002014-10-18T08:45:51.061+02:00Wooow jakie kolorki...mega apetyczna!
Fajny pomysł...Wooow jakie kolorki...mega apetyczna!<br />Fajny pomysł na użycie naczynia żaroodpornego zamiast patelni :) :)<br />Pozdrawiamy!!!Ela D.https://www.blogger.com/profile/06836360374597682200noreply@blogger.com