tag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post2702404459401610364..comments2023-10-30T10:04:10.255+01:00Comments on Filozofia Smaku: Zasmażana kapusta kiszonaPanna Malwinnahttp://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-67500792580046243472017-10-17T12:21:50.117+02:002017-10-17T12:21:50.117+02:00Skorzystałam z tego przepisu dodając kminku. Pyszn...Skorzystałam z tego przepisu dodając kminku. Pyszności !<br />Mało tego. Znalazłam tutaj także przepis na pyszną wolowinę w piwie z warzywami. Też przyrządziłam. I wszystko zjadliśmy z czeskim knedlem. <br />To dopiero byl pyszny czeski obiad ! A wszzystko dzięki Twoim przepisom. <br />Dziękuję :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-39868758247410607052017-01-05T09:52:00.832+01:002017-01-05T09:52:00.832+01:00Zasmażany to wzbogacony o dodatek zasmażki, nie sm...Zasmażany to wzbogacony o dodatek zasmażki, nie smażony :DPanna Malwinnahttps://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-19445508004246717952017-01-05T09:48:35.220+01:002017-01-05T09:48:35.220+01:00To jak Wy ją smazycie jak jest 2/3 wody w garnku ;...To jak Wy ją smazycie jak jest 2/3 wody w garnku ;) Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-18352995049889970622016-01-14T13:16:01.760+01:002016-01-14T13:16:01.760+01:00Przepis super. Kapustka rewelacja.Przepis super. Kapustka rewelacja.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-29951800341394939382016-01-14T13:15:02.841+01:002016-01-14T13:15:02.841+01:00Przepis rewelacja. Kapustka przepyszna. Przepis rewelacja. Kapustka przepyszna. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-63468469070343288682016-01-08T17:11:56.334+01:002016-01-08T17:11:56.334+01:00To gdzie to smażenie kapusty?To gdzie to smażenie kapusty?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-80448510219136827502015-11-13T09:48:05.746+01:002015-11-13T09:48:05.746+01:00Kapustę pociąć drobno. Kilka kropel oleju w garnus...Kapustę pociąć drobno. Kilka kropel oleju w garnuszku i podsmażamy aż częściowo zbrązowieje (podpiecze się).<br />Zalewamy wodą (lekko ponad poziom) dodajemy łyżkę (łyżeczkę) miodu, cebulą pokrojoną w kostkę i przyprawy. Proces duszenia rozpoczęty. Zbieramy część płynu (w trakcie duszenia) z garnka i odstawiamy. Kiedy kapusta jest już miękka (ani chrupiąca ani pół chrupiąca - tylko miękka) na patelni roztapiamy tłuszcz (smalec doda smaczku) i szklimy cebulę pokrojoną w kostkę, zarzucamy mąką i dolewamy uprzednio odebrany płyn. Mieszamy porządnie i kiedy całość jest akuratna - wlewamy zawartość do kapusty. Łyżeczka miodu, zamieszać. Koniec.<br />Miód prócz dosmaczenia daje akuratny kolor.<br />Przepis ten znalazłem wiele lat temu po długim czasie poszukiwań i kulinarnych prób odnalezienia smaku kapusty z dzieciństwa. Polecam, szczególnie z ziemniaczkami - nawet i bez dodatku mięsa.<br />spirydon@gmail.comdziwny jakiśhttps://www.blogger.com/profile/16791006212658905751noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-83046465289044993262015-02-25T14:40:04.972+01:002015-02-25T14:40:04.972+01:00Uwielbiam!Uwielbiam!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-10520940690236041822014-12-06T10:51:25.839+01:002014-12-06T10:51:25.839+01:00Nie jadłam jeszcze kapusty kiszonej robionej w tak...Nie jadłam jeszcze kapusty kiszonej robionej w taki sposób.... ale bardzo mi sie podoba taki dodatek do obiadu:)Jolanta Szyndlarewiczhttp://www.smakmojegodomu.blox.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-11606713596757671642014-12-02T17:39:24.573+01:002014-12-02T17:39:24.573+01:00Smacznie :)Smacznie :)Kinga https://www.blogger.com/profile/16559861728089478274noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-19137004673338080212014-12-02T10:40:15.838+01:002014-12-02T10:40:15.838+01:00hej, robię kapustę bardzo podobnie tzn. nie dodaję...hej, robię kapustę bardzo podobnie tzn. nie dodaję mąki, a przyprawy i cebulkę daję w trakcie gotowania. Na koniec trochę stopionej słoninki ze skwareczkami pycha :) Gotuję w znikomej ilości wody, czasem muszę dolać odrobinę w trakcie by się nie przywarła do garnka. Woda (sok z kapusty) odparowuje w czasie obróbki termicznej i tyle. Polecam!Anonymousnoreply@blogger.com