tag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post2623102581393736289..comments2023-10-30T10:04:10.255+01:00Comments on Filozofia Smaku: Pesto z botwinkiPanna Malwinnahttp://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-44761940261129991362017-05-22T11:40:06.055+02:002017-05-22T11:40:06.055+02:00Zrobiłam u siebie, nieco zmodyfikowałam. Dodałam s...Zrobiłam u siebie, nieco zmodyfikowałam. Dodałam ser typu oscypek i koperek zamiast bazylii. Wyszło naprawdę pysznie. Dziękuję za kolejną wspaniałą inspirację. mopswkuchnihttps://www.blogger.com/profile/06300750631941667260noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-91788026479295652832016-07-03T17:02:58.116+02:002016-07-03T17:02:58.116+02:00Pesto robię z liści młodej botwinki (wraz z łodyżk...Pesto robię z liści młodej botwinki (wraz z łodyżkami). Wybieram niewielkie okazy. Należy miksować pulsacyjnie, dość krótko, aby liście nie zostały podgrzane do zbyt wysokiej temperatury. Wtedy pesto nie traci na kolorze. Panna Malwinnahttps://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-7428602139716999492016-07-03T16:37:23.498+02:002016-07-03T16:37:23.498+02:00Wydaję mi się, że użyłaś łodyg, liści malutko i p...Wydaję mi się, że użyłaś łodyg, liści malutko i po zmiksowaniu robi się papka a nie takie jak u CiebieAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/09615124682433583459noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-32170180712428095222016-07-03T16:34:40.603+02:002016-07-03T16:34:40.603+02:00W jaki sposób uzyskałaś taki ładny kolor? Ja zrobi...W jaki sposób uzyskałaś taki ładny kolor? Ja zrobiłam i wyszła mi papka koloru zielonej przepraszam za wyrażenie kupy małego dzieckaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/09615124682433583459noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-61097834674617519422015-06-14T14:29:46.994+02:002015-06-14T14:29:46.994+02:00Zamiast parmezanu można użyć innego twardego włosk...Zamiast parmezanu można użyć innego twardego włoskiego sera, np. pecorino lub grana padano. Jeśli masz u siebie Lidla, to zajrzyj tam. Był teraz tydzień włoski, więc zapewne mieli jakieś włoskie sery. Szukaj ewentualnie w Biedronce (na 99 % mają pecorino lub grana padano w swojej ofercie, ale pewna nie jestem). Panna Malwinnahttps://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-6065701046768152402015-06-14T14:10:21.571+02:002015-06-14T14:10:21.571+02:00bardzo ciekawy przepis, już nie mogę doczekać się,...bardzo ciekawy przepis, już nie mogę doczekać się, kiedy go wypróbuje.. na razie wciąż czekam na botwinkę w ogródku :) mam pytanie odnośnie parmezanu, czy można go czymś zastąpić? mieszkam w mniejszej miejscowości, gdzie dostanie parmezanu graniczy z cudem ;)jeffhttps://www.blogger.com/profile/14673037177344536658noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-76353917622323942932015-06-10T13:59:05.290+02:002015-06-10T13:59:05.290+02:00Ach Malwina, skoncz juz tymi daniami z botwinki, b...Ach Malwina, skoncz juz tymi daniami z botwinki, bo ja tu usycham, cierpie katusze, slinotoku dostaje, a botwinki jak nie bylo tak nie ma ;) Martynosiahttps://www.blogger.com/profile/10709894816313771670noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-27389153054331909522015-06-10T13:13:58.860+02:002015-06-10T13:13:58.860+02:00Świetny przepis :)Świetny przepis :)Magda C.http://www.brulionspadochroniarza.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-10384637044523420942015-06-09T21:04:17.444+02:002015-06-09T21:04:17.444+02:00bardzo kuszący przepis - a ja mam tyle botwiny na ...bardzo kuszący przepis - a ja mam tyle botwiny na ogrodzie!Karmel-itkahttps://www.blogger.com/profile/04700945861115996139noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-35601939297016336022015-06-09T19:04:43.429+02:002015-06-09T19:04:43.429+02:00Wow, nie słyszałam jeszcze nigdy o pesto z botwiny...Wow, nie słyszałam jeszcze nigdy o pesto z botwiny. Nie przestajesz zadziwiać pomysłami. :-)Velahttps://www.blogger.com/profile/15588563914852278548noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-44179975387433654762015-06-09T18:34:26.834+02:002015-06-09T18:34:26.834+02:00i z moimi ulubionymi orzechami nerkowca! mniam!i z moimi ulubionymi orzechami nerkowca! mniam!Foodmaniahttps://www.blogger.com/profile/06070158769371908661noreply@blogger.com