tag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post2274891500618266665..comments2023-10-30T10:04:10.255+01:00Comments on Filozofia Smaku: Chleb z rodzynkami i miodemPanna Malwinnahttp://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-29092778507984849052015-04-04T09:51:32.147+02:002015-04-04T09:51:32.147+02:00Dziękuję bardzo za tak szybką odpowiedź. Wesołych ...Dziękuję bardzo za tak szybką odpowiedź. Wesołych Świąt!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-74166584911575824292015-04-03T20:55:52.079+02:002015-04-03T20:55:52.079+02:00Gdy wyrobisz ciasto, przełóż je do miski, przykryj...Gdy wyrobisz ciasto, przełóż je do miski, przykryj ściereczką i odstaw do lodówki. Będzie sobie spokojnie rosnąć przez te kilkanaście godzin w nocy w chłodzie. Rano wyjmij, uformuj bochenek na blasze, przykryj ściereczką i zostaw na drugie rośnięcie. A potem po prostu upiecz :)Panna Malwinnahttps://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-66882856816560387732015-04-03T20:44:26.915+02:002015-04-03T20:44:26.915+02:00Chcialabym upiec go na śniadanie wielkanocne ale w...Chcialabym upiec go na śniadanie wielkanocne ale wyrabianie, rośniecie, ponowne rośniecie i pieczenie to prawie 3 godziny. Jakbym chciała zrobić wieczorem a upiec rano, jak mam postapic? Z góry bardzo dziekuje :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-67258708312086473232013-05-05T12:10:00.723+02:002013-05-05T12:10:00.723+02:00Lenko, zrób ten chlebek zgodnie z recepturą z tego...Lenko, zrób ten chlebek zgodnie z recepturą z tego przepisu (http://filozofiasmaku.blogspot.com/2011/06/chleb-z-koperkiem-na-zakwasie.html). Pomiń koperek i dodaj do chleba miód oraz rodzynki, a oliwę zastąp miękkim masłem. W razie problemów, pisz. Panna Malwinnahttps://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-42165706445662171642013-05-05T12:01:08.174+02:002013-05-05T12:01:08.174+02:00Hm, mam pytanie, a mając zakwas w lodówce, jak zro...Hm, mam pytanie, a mając zakwas w lodówce, jak zrobić taki chlebek? Wyjąć zakwas niech postoi na szafce przez dzień, a wieczorem z czymś go wymieszać i niech rośnie? Ale wtedy bez drożdży i co dokładniej zrobić? :) Proszę o radę.<br />Lenka Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-14071124025121718472013-04-27T09:43:41.195+02:002013-04-27T09:43:41.195+02:00wygląda ekstra.. szczególnie na skórka na chlebie ...wygląda ekstra.. szczególnie na skórka na chlebie :)Justin&Dorothyhttps://www.blogger.com/profile/10178221494970820659noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-78294400215867768822013-04-27T08:09:19.902+02:002013-04-27T08:09:19.902+02:00Przypomniały mi się czasy szkoły średniej, kiedy t...Przypomniały mi się czasy szkoły średniej, kiedy to po lekcjach zawsze szliśmy do jednej z kluczborskich piekarni i kupowaliśmy bułę z rodzynkami .... fantastyczny chleb:) Jolanta Szyndlarewiczhttp://www.smakmojegodomu.blox.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-74746503593806162572013-04-26T13:04:21.589+02:002013-04-26T13:04:21.589+02:00Masz racje, do slodkich dodatkow idealny.Masz racje, do slodkich dodatkow idealny.Maggiehttps://www.blogger.com/profile/01200693731532481325noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-30575292544893690152013-04-25T19:05:23.436+02:002013-04-25T19:05:23.436+02:00trochę jak turecki - wspaniały bochenek!trochę jak turecki - wspaniały bochenek!Kaśhttps://www.blogger.com/profile/01950579340955819238noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-41889016155116144492013-04-25T12:22:28.167+02:002013-04-25T12:22:28.167+02:00bajeczny!!!bajeczny!!!Wiewiórahttps://www.blogger.com/profile/04423912356997406858noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-76709742003450278582013-04-24T23:19:05.364+02:002013-04-24T23:19:05.364+02:00wyglada tak.. iDEALNIE ;)wyglada tak.. iDEALNIE ;)pasjonatkahttps://www.blogger.com/profile/00217326150184291548noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-43541115885274503762013-04-24T22:55:50.735+02:002013-04-24T22:55:50.735+02:00Niesamowicie mi się podoba kolor skórki. Piękny te...Niesamowicie mi się podoba kolor skórki. Piękny ten bochenek :)Olkahttps://www.blogger.com/profile/02418334239971007261noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-25166085886232031092013-04-24T21:44:42.638+02:002013-04-24T21:44:42.638+02:00zrobiłaś go chyba specjalnie dla mnie :D kocham pi...zrobiłaś go chyba specjalnie dla mnie :D kocham pieczywo z rodzynką, a z miodem??? no po prostu poezja...nuovanahttps://www.blogger.com/profile/00734361888406563866noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-28410341205868942032013-04-24T21:26:57.150+02:002013-04-24T21:26:57.150+02:00Pięknie wygląda, aż chce się go spróbowaćPięknie wygląda, aż chce się go spróbowaćPiernikowa Chatahttps://www.blogger.com/profile/08708936342276259554noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-6074838722212786302013-04-24T20:08:51.290+02:002013-04-24T20:08:51.290+02:00Świetnie wygląd ten chlebek, ma piękną skórkę;)Świetnie wygląd ten chlebek, ma piękną skórkę;)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07793378613380367195noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-42799302524236160152013-04-24T19:05:44.756+02:002013-04-24T19:05:44.756+02:00Ciemny jakby był z czekoladą!Ciemny jakby był z czekoladą!Anonymousnoreply@blogger.com