tag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post1973435174275689072..comments2023-10-30T10:04:10.255+01:00Comments on Filozofia Smaku: Arabska sałatka z serem shanklishPanna Malwinnahttp://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-17811188567816847222015-06-29T07:46:22.302+02:002015-06-29T07:46:22.302+02:00Domyślałam się, że w stolicy będzie o wiele łatwie...Domyślałam się, że w stolicy będzie o wiele łatwiej o taki produkt. Widziałam stronę internetową tego sklepu, szkoda, że nie mają w sprzedaży internetowej także serów (choć być może to chwilowy zastój, dokładnie jeszcze dopytam). Co do szankliszu w wersji łagodnej, czyli tej niewysuszonej, to dziś lub jutro wrzucę na niego przepis (wczoraj zapakowałam sporo kuleczek do słoiczków i zalałam oliwą). Pozdrawiam i dziękuję za przydane informacje. Panna Malwinnahttps://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-43031698191481625752015-06-29T02:35:36.293+02:002015-06-29T02:35:36.293+02:00Teraz o szinklisz (bo w takiej formie poznałem jeg...Teraz o szinklisz (bo w takiej formie poznałem jego nazwę w Syrii) w Polsce coraz łatwiej. W Warszawie od jakichś dwóch, trzech lat można go kupić na przykład w carrefourze w Arkadii, na stoisku firmy Damas. Ta sama firma ma jeszcze swoje punkty w innych centrach handlowych i podejrzewam, że działa też poza stolicą. Szinklisz występuje w dwóch wersjach, ostrej i łagodniej. A pomysł na sałatkę świetny, jutro jadę po szinklisz. PozdrawiamAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-51073655851450141422015-06-09T14:14:27.003+02:002015-06-09T14:14:27.003+02:00Dzięki za info!Dzięki za info!Panna Malwinnahttps://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-20564557673876427142015-06-06T00:24:56.256+02:002015-06-06T00:24:56.256+02:00Ja wiem, gdzie taki ser bywa! Warszawa Ursus, abso...Ja wiem, gdzie taki ser bywa! Warszawa Ursus, absolutnie boski warzywniak w Okrąglaku - pan sprzedający, przecudowny człowiek, pochodzi właśnie z rejonów Libanu, i u niego taki ser bywa - wraz z instrukcją obsługi, jak go jeść i przechowywać. I różne inne niecodzienne smakołyki też bywają :) Warszawskim czytającym polecam!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-15759651218836546082015-06-03T19:33:53.641+02:002015-06-03T19:33:53.641+02:00Świetny pomysł ;)Świetny pomysł ;)Kinga https://www.blogger.com/profile/16559861728089478274noreply@blogger.com