tag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post1457959282990086814..comments2023-10-30T10:04:10.255+01:00Comments on Filozofia Smaku: Bigos (ze słodkiej i kiszonej kapusty)Panna Malwinnahttp://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-2366498373122683542018-02-17T23:28:32.158+01:002018-02-17T23:28:32.158+01:00....bez przesady z tym gotowaniem kilka dni..najle.......bez przesady z tym gotowaniem kilka dni..najlepszy bigos świeży gotowany z głową ale własną..!bez starodawnych nakazów w jednym dniu kiedy pachnie jeszcze ...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-65398291907926743402017-11-08T13:53:01.780+01:002017-11-08T13:53:01.780+01:00Ja,nie mając pod ręką sliwek,dodaję powidła.Zaręcz...Ja,nie mając pod ręką sliwek,dodaję powidła.Zaręczam ,też dobry bigosik. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-51871803327269687152017-01-24T00:56:57.470+01:002017-01-24T00:56:57.470+01:00Pierwszy mój bigos w życiu jaki zrobiłam był z teg...Pierwszy mój bigos w życiu jaki zrobiłam był z tego przepisu. Wyszedł super. Jestem bardzo zadowolona! 🙂 Dziękuję! ❤ Dodałam tylko dodatkowo tymianku i 2 małe starkowane jabłka, bo przeczytałam na innym blogu, że tradycyjny polski bigos powinien zawierać te składniki. Polecam ten przepis, bo dzięki niemu przełamałam się w końcu i zrobiłam pierwszy bigosik. Zawsze zajmowała się robieniem bigosu w domu "starszyzna" 😉 Mama, Babcia, Ciotki i wydawało mi sie to takie skomplikowane... Jeszcze raz dziękuję - bigosik pierwsza klasa 👌 Mega przepis! Ściskam!Catalinahttps://www.blogger.com/profile/13190303987957096511noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-37660805673871727972016-10-27T12:54:57.412+02:002016-10-27T12:54:57.412+02:00robi się:-) uwielbiam Twoje przepisy:-) buraczki n...robi się:-) uwielbiam Twoje przepisy:-) buraczki na zimę wyszły rewelacyjne, poleciłam blog wielu osobom. Pozdrawiam, Kasia:-)KatePahttps://www.blogger.com/profile/11530204174301260839noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-4734422504728413072016-10-12T09:02:17.707+02:002016-10-12T09:02:17.707+02:00Rzeczywiście zagalopowałam się z proporcjami we ws...Rzeczywiście zagalopowałam się z proporcjami we wstępnie. Dzięki za zwrócenie uwagi. Oczywiście w proporcjach 2:1, a nie 3:1. Panna Malwinnahttps://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-28792159893965054212016-10-11T23:44:20.640+02:002016-10-11T23:44:20.640+02:00Dobry zestaw, mój 1-y bigos już się gotuje! W licz...Dobry zestaw, mój 1-y bigos już się gotuje! W liczeniu proporcji trochę pomieszane, na szczęście w liście składników wszystko pięknie wyłożone;) <br /><br />Wielkie Dzięki!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11979674630083783354noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2485409399869394082.post-62590668189300086582016-03-18T12:14:43.627+01:002016-03-18T12:14:43.627+01:00moja Babcia nauczyła mnie identycznej receptury :)...moja Babcia nauczyła mnie identycznej receptury :) ale zamiast suszonych śliwek dodajemy wędzone - wg nas nie są tak słodkie i nadają bigosowi fajnego posmaku. Wtedy wrzucamy ich nawet 150 g.Karmel-itkahttps://www.blogger.com/profile/04700945861115996139noreply@blogger.com