poniedziałek, 21 września 2015

Make bento, not war #103

Make bento, not war #103

Sałatka do pracy
Dzień dobry! 

Lada dzień rozpocznie się kalendarzowa jesień. Zakupione niedawno dynie poszły w ruch, przy okazji lądując także w bento. Póki co skromnie, bo w sałatce z dodatkiem pieczonych warzyw. Ale sałatce nie byle jakiej! Niezwykle smacznej i w sam raz do pracy lub szkoły. Przepisem podzielę się z Wami już wkrótce. Tymczasem zapraszam do lektury i życzę smacznego tygodnia. 
Make bento, not war !



PONIEDZIAŁEK

W lunchboxie Połówka sałatka makaronowa z pieczoną papryką i fetą. Dodatkowo trzy sznycle z indyka przyprawione czerwoną czubricą (smażone na oleju kokosowym).


W moim zestawie spaghetti z suszonymi pomidorami i oliwkami, pomidor, ogórek i oliwki kalamata.



WTOREK

W lunchboxie kasza pęczak z piersią z indyka, pieczarkami, papryką, groszkiem i tymiankiem. Dodatkowo jajko sadzone, buraki z fetą oraz pomidor ze szczypiorem.


ŚRODA

Połówek zabrał tego dnia pilaw z dodatkiem warzyw i rodzynek oraz gotowane na parze sznycle z indyka, przyprawione mieszanką curry.


PIĄTEK

W pojemniku u Połówka świetna sałatka z dodatkiem pieczonej dyni, papryki, buraków i koziego sera.  

4 komentarze :

  1. Twoje zdjęcia za każdym razem cieszą mi oczy :) Już się nie mogę doczekać powrotu na uczelnie,mam dzięki Tobie tyle pomysłów na bento :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Aż nabrałam apetytu na te pyszności :) i od jutra a właściwie pojutrza też zamiast kanapek będę sobie robić takie cudeńka :) Mniam....

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za pozostawione komentarze. Będzie mi miło, jeśli podzielisz się swoimi spostrzeżeniami na temat przepisów zamieszczonych na stronie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.