wtorek, 26 maja 2015

Make bento, not war! #88

Make bento, not war! #88


Zestawy z minionego tygodnia były wyjątkowo skromne. Skromne, ale jak zawsze smaczne i oparte na sezonowych produktach. W dalszym ciągu w lunchboxach królują zielone szparagi. Szkoda, że sezon na to pyszne warzywo trwa tak krótko. 

Przy okazji przypominam Wam o konkursie, w którym możecie wygrać fajne i praktyczne lunchboxy. Na Wasze zgłoszenia czekam do końca maja. 

Make bento, not war!





PONIEDZIAŁEK

W pojemniku Połówka orkiszowa focaccia, dodatkowo sos tzatziki, warzywa (ogórki, pomidorki, szparagi, papryka) oraz pierś z kurczaka z patelni. 



W drugim lunchboxie makaron razowy z pesto z botwinki z pomidorkami i bazylią oraz pierś z kurczaka.


U mnie w pojemniku taki sam makaron z pesto z botwinki, dodatkowo wzbogacony o dodatek brokułów gotowanych na parze, pomidorków i tofu. Dodatkowo kilka zielonych szparagów.


CZWARTEK

Tego dnia Połówek zabrał ze sobą twarogową owsiankę z mrożonymi jagodami (niestety zapomniałam ją sfotografować) oraz stir-fry z pieczarkami, marchewką, imbirem, chili (doprawiony sosem ostrygowym i rybnym) oraz dwa sznycle z indyka (jedynie w soli i pieprzu).


PIĄTEK

7 komentarzy :

  1. Bardzo estetycznie podane.Wygląda apetycznie i musi być pyszne;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Genialne masz te zestawy... żeby mi się je chciało robić :(

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo mi się podoba ta Twoja sałatka z pesto z botwinki i tofu ;) Muszę trochę bardziej docenić wszechstronność botwniki, bo robię chyba jedynie zupy z jej udziałem, a czasem liscie dodaję do warzywnych mieszanin kaszowych :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ile ja bym dała za takie pyszności... Jednak pesto z botwinki wygrywa wszystko. Cudowny pomysł. :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Piękne i smaczne... i jakie one tam skromne ;) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za pozostawione komentarze. Będzie mi miło, jeśli podzielisz się swoimi spostrzeżeniami na temat przepisów zamieszczonych na stronie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.