poniedziałek, 20 kwietnia 2015

Make bento, not war! #83

Make bento, not war! #83


Witajcie w nowym tygodniu. Tym razem ponownie zaglądamy do lunchboxów Połówka. Było różnorodnie, kolorowo (jak wiadomo i strefa wizualna jest niezwykle istotna), no i przede wszystkim smacznie. Za dwa dni miną dwa lata, odkąd na blogu pojawiają się podsumowania z posiłkami do pracy i szkoły. Czas mija niezwykle szybko. Cieszę się, że przez te kilkadziesiąt miesięcy udało mi się nakłonić już tyle osób do bentowania :)


WTOREK

Na śniadanie placuszki z bananem. Dodatkowo jogurt naturalny z borówkami oraz winogrona.
Drugi posiłek to sałatka z soczewicy i fety oraz dwie piersi z kurczaka (w domowej przyprawie do gyrosa), które jak na złość zapomniałam pokroić. 


ŚRODA

Na śniadanie pieczony szwedzki naleśnik z borówkami, kiwi i kilka winogron.


CZWARTEK

Na śniadanie pieczona owsianka z borówkami i kokosem
W ostatnim pojemniku pierś z kurczaka pieczona w beztłuszczowej frytkownicy oraz sałatka grecka


PIĄTEK

Jako pierwszy posiłek drop scones, szkockie placuszki. Dodatkowo kilka truskawek
Drugi posiłek to dwie piersi z kurczaka w domowej przyprawie do drobiu oraz makaron z oliwą i mieszanką ziół (gotowa mieszanka w zestawie z makaronem). 

5 komentarzy :

  1. Fajne zestawy ;) u mnie królują kasze i makarony z dodatkami warzywnymi. Mięso biorę rzadko, bo zimnego nie lubię, a na przerwę mam tylko 15 minut, to i nie ma czasu czekać aż wszystko będzie równo podgrzane... Zimnego brokuła prędzej przełknę ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziennie kurczak :) idealny dobry do każdego dania :)) podoba mi się pomysł na zabieranie takich plackow :))

    OdpowiedzUsuń
  3. A jednak można z fantazją!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za pozostawione komentarze. Będzie mi miło, jeśli podzielisz się swoimi spostrzeżeniami na temat przepisów zamieszczonych na stronie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.