poniedziałek, 17 listopada 2014

Make bento, not war! #63

Make bento, not war! #63


Po krótkiej nieobecności wracam do Was z podsumowaniem ostatniego tygodnia z posiłkami do pracy. Tym razem jest dość skromnie ze względu na dłuższy weekend i nasz kilkudniowy wyjazd. Przepisem na chlebek i pastę z dyni podzielę się z Wami na dniach, gdy tylko znajdę chwilę, aby opisać zaległe posty, które czekają na publikację na blogu. Uzbrójcie się więc proszę w cierpliwość. 



PONIEDZIAŁEK

Na śniadanie niezawodna pieczona owsianka. Tym razem z masłem orzechowym i bananem. Bardzo pożywna i smaczna. Jako dodatek jogurt naturalny oraz kawałek jabłka.
Drugi posiłek to smażone kawałki polędwicy z indyka z dodatkiem nasion granatu oraz sałatka grecka. 
Na obiad kasza pęczak z dodatkiem pesto z roszponki i papryką, saltimbocca z indyka oraz groszek cukrowy do pochrupania. 


ŚRODA

Drugi posiłek to grillowana pierś z kurczaka oraz palona kasza gryczana. 


Na obiad kotleciki mielone z marynowanymi burakami oraz zasmażana czerwona kapusta

5 komentarzy :

  1. Jak zwykle smacznie i kolorowo. Mnie zaintrygowała pieczona owsianka i te chlebki z ziarnami.

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszności jak zawsze! :)
    Pozdrawiam,

    OdpowiedzUsuń
  3. Super skomponowane posiłki.Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  4. Duże i pożywne te Twoje Bento =D Kolorowo i przyjemnie się patrzy (je z pewnością również xP)
    Pozdrawiam, Neko~

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za pozostawione komentarze. Będzie mi miło, jeśli podzielisz się swoimi spostrzeżeniami na temat przepisów zamieszczonych na stronie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.