piątek, 7 marca 2014

IV Festiwal Kuchni Arabskiej- Podsumowanie

IV Festiwal Kuchni Arabskiej- Podsumowanie



IV Festiwal Kuchni Arabskiej, jak co roku, minął niesłychanie szybko. Było to 28 dni, w przeciągu których uczestnicy akcji wyruszyli w kulinarną podróż w poszukiwaniu i odkrywaniu arabskich smaków. W tym roku udało nam się zgromadzić  rekordową ilość przepisów. W IV Festiwalu przygotowaliśmy wspólnie 120 receptur na potrawy arabskie. Mam nadzieję, że to podsumowanie będzie dla Was inspiracją, z której często będziecie korzystać. Na samym końcu postu znajdziecie kod do podsumowania, który możecie umieścić na swoim blogu. 

W tym miejscu chciałabym serdecznie podziękować tegorocznym Partnerom Festiwalu Kuchni Arabskiej: 

sklepowi Arabskie.pl, Tunishop oraz Skworcu.pl. 

Dziękuję Wam za wsparcie, zaufanie oraz Wasz wkład w popularyzację kuchni arabskiej!







Oczywiście, tak, jak w ubiegłym roku, najciekawsze moim zdaniem przepisy zostały wyróżnione nagrodami. Poniżej znajdziecie zdjęcia laureatów tegorocznej akcji 



Bon na 150 zł do zrealizowania w sklepie Arabskie.pl otrzymuje Iza z bloga Kuchnia Izy za Ataif bil ashta, słodkie placuszki z kremem i bakaliami.


Bon na 100 zł od sklepu Arabskie.pl otrzymuje Martynosia z bloga Codzienne Gotowanie za tajine z baraniny.


Bon na 50 zł do Arabskie.pl otrzymuje Kasia Karakaya za przepis na chlebek khmira


Piękną ręcznie malowaną arabską misę od sklepu Tunishop otrzymuje Zuzia z bloga Chili, czosnek i oliwa za dip z pieczonych buraków z zaataem


Bon na 50 zł do wykorzystania w sklepie Tunishop otrzymuje Magda z bloga Konwalie w kuchni za baklavę.


Zestaw arabskich przypraw o wartości 50 zł każdy od sklepu Skworcu.pl otrzymuje Mirabelka z bloga Mirabelkowy za marokańskie ciasto wąż  M'hanncha



Drugi zestaw przypraw powędruje do Magdy z bloga Limonkowy 
za piękny deser o nazwie Layali Lubnan




Ostatni zestaw przypraw od sklepu Skworcu.pl otrzymuje Kicia za pomarańczowo-migdałowo-daktylowe ruloniki z ciasta filo


IV FESTIWAL KUCHNI ARABSKIEJ- PODSUMOWANIE


SAŁATKI I PRZYSTAWKI

ZUPY ARABSKIE:

DANIA Z DROBIU
DANIA MIĘSNE (wołowina, jagnięcina, cielęcina)

DANIA BEZMIĘSNE


SŁODKOŚCI I DESERY ARABSKIE:
PIECZYWO ARABSKIE:
NAPOJE ARABSKIE:
MIESZANKI PRZYPRAW ARABSKICH:



DOMOWY WYRÓB:

    Poniżej znajdziecie kod do tegorocznego podsumowania, 
    który możecie umieścić na swoich blogach:





      7 komentarzy :

      1. Bardzo dziękuję za tę akcję, była świetna ;) A przede wszystkim dziękuję za takie wspaniałe wyróżnienie! Jestem niesamowicie zaskoczona! :) Jeszcze raz bardzo dziękuję! :)

        OdpowiedzUsuń
      2. Mi też jest bardzo miło :-) Dziękuję serdecznie za wyróżnienie. Dzięki tej akcji pokochałam kuchnię arabską, która wcześniej była mi całkowicie obca.

        OdpowiedzUsuń
      3. Jako stała klientka Skworcu bardzo cieszę się z nagrody ;) wspaniale było kolejny już raz wziąć udział w Twojej akcji, Malwinno :) pozdrawiam!

        OdpowiedzUsuń
      4. Wspaniała akcja, cudowne przepisy! Teraz zostaje tylko testowanie :)

        OdpowiedzUsuń
      5. Wow, ile niesamowitych przepisów! Dziękuję za organizację tak ciekawej akcji, na pewno będę często zaglądać do posumowania. Dziękuję również za wyróżnienie, już nie mogę doczekać się tej arabskiej misy:) Pozdrawiam:)

        OdpowiedzUsuń
      6. Jak co roku wspaniałe podsumowanie i duży zestaw potraw do wyboru.
        To była czysta przyjemność brać udział w kolejnej edycji.
        Do następnego Festiwalu!

        OdpowiedzUsuń
      7. Ogromnie się cieszę, że znów mogłam brać udział w Festiwalu!
        Dziękuję za moją ulubioną akcję i wyróżnienie:)
        Gratulacje dla wszystkich wyróżnionych!

        OdpowiedzUsuń

      Dziękuję za pozostawione komentarze. Będzie mi miło, jeśli podzielisz się swoimi spostrzeżeniami na temat przepisów zamieszczonych na stronie.

      Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

      .