piątek, 7 marca 2014

Barros Jarpa Sandwich

Barros Jarpa Sandwich

Kanapka z serem i szynką przepis


Ten sandwich z pewnością nie należy do zbyt wymyślnych. Skrywa w środku szynkę oraz ser żółty. Nazwany został na cześć chilijskiego ministra Ernesto Barros Jarpy, który często zamawiał właśnie taką kanapkę. Możecie ją przygotować na dwa sposoby: smażąc kromki na tłuszczu lub też grillując na patelni. Zdecydowanie polecam Wam tę drugą, o wiele mniej kaloryczną wersję. W Chile popularny jest także sandwich Barros Luco, w którego skład wchodzi wołowina i ser. O nim jednak napiszę Wam więcej następnym razem. 


A po więcej śniadaniowych przepisów zapraszam Was do działu

Sandwich z serem i szynką

BARROS JARPA SANDWICH (CHILE)
Śniadanie Mistrzów #132
Projekt Sandwich #16

Składniki (na 2 porcje):
  • 4 kromki pieczywa tostowego (pszennego lub razowego)
  • 2 duże plastry dobrej jakości szynki
  • 2 plastry żółtego sera (u mnie Edam)
  • szczypta ostrej wędzonej papryki w proszku
Na dwóch kromkach układamy po plastrze szynki i sera. Dodajemy odrobinę papryki w proszku, przykrywamy dwoma pozostałymi kromkami. Grillujemy na patelni z obu stron, aż ser się rozpuści. 

Szybki sandwich z serem

Czas przygotowania: 10 minut.

3 komentarze :

  1. Kurcze nie wiedziałam, ze "tost", który tak często robimy w domu ma taką nazwę:) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za pozostawione komentarze. Będzie mi miło, jeśli podzielisz się swoimi spostrzeżeniami na temat przepisów zamieszczonych na stronie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.