sobota, 15 lutego 2014

Pasta rybna

Pasta rybna


Pasta rybna przepis

Pasta rybna to doskonały dodatek do pieczywa. Moją pastę przygotowałam z wędzonej makreli oraz sera ricotta. Fajnego smaku nadaje jej dodatek chrzanu. Jeśli lubicie wędzoną makrelę, to z pewnością przypadnie Wam ona do gustu.


Polecam Wam także wypróbować przepis na pastę z tuńczyka 

Przepis na pastę rybną

PASTA RYBNA 
Śniadanie Mistrzów #125

Składniki:
[przepis własny]
  • 1 wędzona makrela
  • 120 g sera ricotta
  • 2 łyżeczki chrzanu ze słoiczka (lub więcej do smaku)
  • 1-2 łyżki soku z cytryny
  • sól i pieprz do smaku
Mięso ryby oddzielamy od skóry i ości. W rozdrabniaczu (zamykany pojemnik z ostrzami w zestawie z blenderem) umieszczamy rybę, ser, chrzan, dodajemy sok z cytryny i szczyptę pieprzu. Miksujemy na gładką pastę. W razie potrzeby doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pastę można przechowywać do 3 dni w lodówce w zamkniętym pojemniku.

Pasta rybna z makrelą

    Czas przygotowania: 10 minut.

    4 komentarze :

    1. Uwielbiam pasty kanapkowe. Właśnie myślę nad kolejnymi i chyba rybną zrobię :)

      OdpowiedzUsuń
    2. Juz sam dodatek chrzanu bardzo mi się podoba, a tu jeszcze moja ulubiona ricotta:) świetna pasta:)

      OdpowiedzUsuń

    Dziękuję za pozostawione komentarze. Będzie mi miło, jeśli podzielisz się swoimi spostrzeżeniami na temat przepisów zamieszczonych na stronie.

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    .