środa, 29 stycznia 2014

Eton mess z ananasem

Eton mess z ananasem

Eton mess z ananasem przepis

Ewidentnie jest ze mną coś nie tak, bo eton mess przygotowuję najczęściej w okresie zimowym. Na blogu prezentowałam Wam już ten deser z dodatkiem pestek granatu, bananem i toffi oraz z kiwi. Tym razem przyszła kolej na eton mess z ananasem. To słodki i ekspresowy w przygotowaniu deser. Serdecznie Wam polecam.

Deser z ananasem

ETON MESS Z ANANASEM

Składniki (na 2 porcje):
  • 250 ml śmietany kremówki
  • 2 łyżki cukru pudru
  • pół łyżeczki ekstraktu z wanilii
  • 10 dużych bez lub 20 małych
  • 8 plastrów ananasa (świeżego lub z puszki)
Śmietanę ubijamy pod koniec dodając cukier puder i ekstrakt wanilii. Plastry ananasa kroimy w mniejsze kawałki. W dwóch pucharkach układamy na przemian warstwę bitej śmietany, pokruszonych bez, ananasa do wyczerpania składników.

Czas przygotowania: 10 minut.

8 komentarzy :

  1. Mniam, w każdej wersji zjem z wielką ochotą :) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. wygląda obłędnie! poproszę taki jeden pucharek :3

    OdpowiedzUsuń
  3. Mmm... wygląda smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wyglada super:) Ja mowie TAK kazdemu, czy to beda truskawki czy ananas czy kiwi :) Super deser:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Kurczę muszę w końcu przygotować ten Eton mess! jakoś zabieram się do tego jak pies do jeża. Ale mnie namówiłaś cudnymi fotkami :) Jak zwykle z resztą!

    OdpowiedzUsuń
  6. wow! ja do swojego kieliszka upchałam tradycyjne muesli z jogurtem, a tu proszę jakie piekne! :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Mi eton mess jakoś nie smakuje, choć urody odmówić mu nie można:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za pozostawione komentarze. Będzie mi miło, jeśli podzielisz się swoimi spostrzeżeniami na temat przepisów zamieszczonych na stronie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.