piątek, 13 grudnia 2013

Club sandwich

Club sandwich

Przepis na kanapkę z kurczakiem i warzywami

Club sandwich to niezwykle pożywna kanapka z dodatkiem drobiu.  Ja do jej przygotowania użyłam piersi z kurczaka, ale równie smaczna będzie z dodatkiem mięsa z indyka. Kanapka składa się z trzech warstw chleba tostowego przełożonych takimi składnikami jak pomidory, sałata, boczek i wspomniane mięso drobiowe. Smakuje wyśmienicie. Warto zacząć dzień od takiej "wypasionej" kanapki :-)

Kanapka klubowa

CLUB SANDWICH 
Śniadanie Mistrzów #101
(Projekt Sandwich #5)

Składniki (na 2 porcje):
[przepis własny]
  • 6 kromek chleba tostowego
  • 2 liście ulubionej sałaty (u mnie masłowa, czasem używam karbowanej)
  • 1 większa pierś z kurczaka
  • sól, pieprz, słodka papryka w proszku, suszone oregano
  • 2 plastry wędzonego boczku
  • 4 plastry pomidora
  • majonez
Zaczynamy od przygotowania mięsa. Plastry boczku układamy na patelni, podgrzewamy z obu stron, aż staną się chrupiące. Przenosimy na papierowy ręcznik. Pierś kroimy wzdłuż na pół, przyprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką w proszku i oregano. Grillujemy na patelni z obu stron lub smażymy. Odkładamy na papierowy ręcznik. Kromki chleba opiekamy. Na każdą kanapkę będą nam potrzebna 3 kromki chleba. Pierwszą smarujemy majonezem, układamy plaster sałaty, kawałek kurczaka, kolejną kromkę, majonez, pomidora, plaster boczku. Trzecią kromkę smarujemy niewielką ilością majonezu i układamy na boczku (stroną posmarowaną majonezem do dołu). Podajemy od razu po przygotowaniu.


Kanapka z kurczakiem

Czas przygotowania: 15 minut.

9 komentarzy :

  1. Mouthwaterring!!!!!!

    OdpowiedzUsuń
  2. pyszności:) świetnie wyglądają:D

    OdpowiedzUsuń
  3. Wypasiona! Idealna na drugie śniadanie jutro na uczelnię :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ta kanapka wygląda zniewalająco! Chociaż nie jestem fanem pieczywa, to taką zjadłabym bez zastanowienia! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. jakie cudowne! robisz mi smaka : ) świetna jakoś zdjęć, pozdrawiam i z przyjemnością obserwuje!

    OdpowiedzUsuń
  6. O ja wygląda mega świetnie :) oj jadłbym z rana z wielką chęcią :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Ich bin sprachlos! :) Wypasiona kanapka :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Bardzo apetyczna :) Z taką kanapką nie można być głodnym!

    OdpowiedzUsuń
  9. One of the best club sandwiches I ever ate used a “toad in the hole” for the top layer of bread. Cut hole in piece of bread, then cook an egg in the hole. The runny egg yolk gets into everything as soon as you take a bite of the sandwich.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za pozostawione komentarze. Będzie mi miło, jeśli podzielisz się swoimi spostrzeżeniami na temat przepisów zamieszczonych na stronie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.