piątek, 15 listopada 2013

Sandwich z polędwicą wieprzową i friggione

Sandwich z polędwicą wieprzową i friggione

Sandwich z polędwicą wieprzową i friggione

Ten sandwich przypadnie do gustu szczególnie Panom. Soczyste polędwiczki z rozmarynem fajnie komponują się z włoskim friggione. Taka kanapka zaspokoi Wasz poranny głód i doda energii. Po więcej pomysłów na śniadania zapraszam Was do działu Śniadanie Mistrzów. 

Kanapka z polędwicą wieprzową

SANDWICH Z POLĘDWICĄ WIEPRZOWĄ I FRIGGIONE
Śniadanie Mistrzów #91
(Projekt Sandwich #1)

Składniki (na 1 porcję):
Bułkę kroimy wzdłuż na pół, opiekamy w piekarniku, aż stanie się lekko chrupiąca. Każdą połówkę smarujemy majonezem. Nakładamy sałatę, kilka plastrów polędwiczki i friggione. Przykrywamy drugą połówką bułki i od razu podajemy.

Czas przygotowania: 10 minut.

6 komentarzy :

Dziękuję za pozostawione komentarze. Będzie mi miło, jeśli podzielisz się swoimi spostrzeżeniami na temat przepisów zamieszczonych na stronie.

Printfriendly