poniedziałek, 18 listopada 2013

Dip z gorgonzolą

Dip z gorgonzolą

Sos z gorgonzolą

Ten dip z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom serów pleśniowych. Jest intensywny w smaku i niezwykle smaczny. Często taki sos serwuje się jako dodatek do skrzydełek Buffalo. Fajnie sprawdzi się również w towarzystwie paluszków grissini lub kawałków świeżych warzyw.

DIP Z GORGONZOLĄ

Składniki:
  • 50 g gorgonzoli
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • 1 łyżeczka octu z białego wina
  • szczypta pieprzu do smaku
Wszystkie składniki umieszczamy w rozdrabniaczu (zamykany pojemnik z ostrzami w zestawie z blenderem) i miksujemy do połączenia się składników. Jeśli chcecie otrzymać rzadszy dip, dodajcie do niego łyżkę mleka lub maślanki. Ilość użytego sera dostosujcie do własnych preferencji.

Czas przygotowania: 10 minut.

6 komentarzy :

  1. Piękna filiżanka. A zawartość zasmakowałaby mi jeszcze bardziej.
    Pozdrawiam
    Ania

    OdpowiedzUsuń
  2. Rewelacyjny dip! Zamoczyłabym w nim nawet tą swojską kiełbachę :)

    OdpowiedzUsuń
  3. A ja wiem, do zapiekanych ziemniaków idealny!

    OdpowiedzUsuń
  4. Nigdy nie jadłam takiego dipu, muszę spróbować :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za pozostawione komentarze. Będzie mi miło, jeśli podzielisz się swoimi spostrzeżeniami na temat przepisów zamieszczonych na stronie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.