niedziela, 21 lipca 2013

Kanapki z pasztetem z makreli, ogórkiem i jajkiem

Kanapki z pasztetem z makreli, ogórkiem i jajkiem


Kanapka z pasztetem i jajkiem

Zapewne teraz złapaliście się za głowę widząc na blogu przepis na kanapki. Ale uwierzcie mi, to nie są jakieś tam zwykłe kanapeczki. Domowy pasztet z wędzonej makreli, świeży tostowy chleb, plasterki warzyw, ugotowane jajko, własnoręcznie ukręcony majonez i koperek. To połączenie okazało się być idealnym. Zachęcam Was do przygotowana domowego pasztetu z makreli i spróbowania go w takim oto połączeniu.


Kanapka z makrelą i jajkiem


KANAPKI Z PASZTETEM Z MAKRELI, WARZYWAMI I JAJKIEM
Śniadanie Mistrzów #61

Składniki (na 4 kanapki):
Ogórka i rzodkiewki umieszczamy w miseczce, zasypujemy pół łyżeczki soli, odstawiamy na 15 minut. Następnie płuczemy plasterki pod wodą i osuszamy. Kromki chleba (możemy je wcześniej opiec w tosterze) smarujemy masłem, pasztetem z makreli, układamy plasterki warzyw, kawałek jajka. Ozdabiamy majonezem i koperkiem.




Całkowity czas przygotowania: 20 minut.

5 komentarzy :

  1. piszę się na takie smaczne kanapki ,z jajkiem i rybką jak najbardziej pysznie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. smacznie wszystko wygląda:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wspaniałe śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja się wprosić muszę na to koniecznie. Same dobroci.Do tego zdrowe i kolorowe!

    OdpowiedzUsuń
  5. Ten pasztet faktycznie kuszacy, az mnie korci, zeby wyprobowac!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za pozostawione komentarze. Będzie mi miło, jeśli podzielisz się swoimi spostrzeżeniami na temat przepisów zamieszczonych na stronie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.