niedziela, 21 lipca 2013

Kanapki z pasztetem z makreli, ogórkiem i jajkiem

Kanapki z pasztetem z makreli, ogórkiem i jajkiem


Kanapka z pasztetem i jajkiem

Zapewne teraz złapaliście się za głowę widząc na blogu przepis na kanapki. Ale uwierzcie mi, to nie są jakieś tam zwykłe kanapeczki. Domowy pasztet z wędzonej makreli, świeży tostowy chleb, plasterki warzyw, ugotowane jajko, własnoręcznie ukręcony majonez i koperek. To połączenie okazało się być idealnym. Zachęcam Was do przygotowana domowego pasztetu z makreli i spróbowania go w takim oto połączeniu.


Kanapka z makrelą i jajkiem


KANAPKI Z PASZTETEM Z MAKRELI, WARZYWAMI I JAJKIEM
Śniadanie Mistrzów #61

Składniki (na 4 kanapki):
Ogórka i rzodkiewki umieszczamy w miseczce, zasypujemy pół łyżeczki soli, odstawiamy na 15 minut. Następnie płuczemy plasterki pod wodą i osuszamy. Kromki chleba (możemy je wcześniej opiec w tosterze) smarujemy masłem, pasztetem z makreli, układamy plasterki warzyw, kawałek jajka. Ozdabiamy majonezem i koperkiem.




Całkowity czas przygotowania: 20 minut.

5 komentarzy :

  1. piszę się na takie smaczne kanapki ,z jajkiem i rybką jak najbardziej pysznie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. smacznie wszystko wygląda:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wspaniałe śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja się wprosić muszę na to koniecznie. Same dobroci.Do tego zdrowe i kolorowe!

    OdpowiedzUsuń
  5. Ten pasztet faktycznie kuszacy, az mnie korci, zeby wyprobowac!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za pozostawione komentarze. Będzie mi miło, jeśli podzielisz się swoimi spostrzeżeniami na temat przepisów zamieszczonych na stronie.

.