czwartek, 11 lipca 2013

Ciasteczka malinowe

Ciasteczka malinowe

Ciasteczka malinowe

Kilka dni temu pokazywałam Wam przepis na malinowy curd. Pestki które pozostały po przetarciu musu malinowego postanowiłam wykorzystać to przygotowania prostych i szybkich ciastek wegańskich. Takie ciasteczka możecie wzbogacić o swoje ulubione dodatki w postaci orzechów, rodzynków czy innych bakalii.

Ciasteczka malinowe przepis

CIASTECZKA MALINOWE

Składniki (na około 15 sztuk):
[przepis własny]
  • pół szklanki pestek z malin
  • 3/4 szklanki płatków owsianych
  • 1 łyżeczka cukru (lub więcej do smaku)
Do pestek dodajemy cukier i płatki owsiane, mieszamy dokładnie. W razie potrzeby dosypujemy więcej płatków. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy po łyżce masy, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 15-20 minut. Ciasteczka malinowe należy spożyć w ciągu 3 dni. 


Ciasteczka malinowe

Całkowity czas przygotowania: 20 minut.

    8 komentarzy :

    1. znakomity pomysł na ciasteczka pełne zdrowia ;)

      OdpowiedzUsuń
    2. Malwiś, świetny pomysł. Bardzo kreatywny. Chętnie wypróbuję, bo kocham maliny.
      Pozdrawiam
      A.

      OdpowiedzUsuń
    3. już się oblizuję:) wyglądają pysznie!

      OdpowiedzUsuń
    4. wyglądają świetnie i nie trzeba wyrzucać pestek po przecieraniu, zawsze mi się serce kroi jak to robię :)

      OdpowiedzUsuń
    5. świetnie wyglądają, pycha:)

      OdpowiedzUsuń
    6. ale fajnie się prezentują :)

      OdpowiedzUsuń

    Dziękuję za pozostawione komentarze. Będzie mi miło, jeśli podzielisz się swoimi spostrzeżeniami na temat przepisów zamieszczonych na stronie.

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    .