niedziela, 27 stycznia 2013

Sandwich z sosem barbecue, boczkiem i cheddarem

Sandwich z sosem barbecue, boczkiem i cheddarem

Barbecue sandwich

Tym razem chciałabym Wam zaproponować proste i szybkie w przygotowaniu tosty, do których możecie wykorzystać domowy sos barbecue. Z pewnością nie jest to propozycja dla osób będących na diecie czy też dbających o linię. Czasem jednak warto chociaż na chwilę zapomnieć o liczeniu kalorii. 

Kanapka z sosem barbecue

SANDWICH Z SOSEM BARBECUE, CHEDDAREM I BOCZKIEM
Śniadanie Mistrzów #11

Składniki (na 4 porcje):

Kromki pieczywa smarujemy sosem barbecue. Boczek smażymy na patelni bez tłuszczu, aż stanie się chrupiący. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Na 4 kromkach rozkładamy plastry boczku, układamy plasterki sera cheddar, przykrywamy pozostałymi kromkami. Grillujemy na patelni z obu stron, aż chleb stanie się chrupki a ser rozpuści.

Czas przygotowania: 10 minut



Kanapka z sosem BBQ

9 komentarzy :

  1. az mi język ucieka w stronę monitora! pycha :]

    OdpowiedzUsuń
  2. fajne takie sandwiche, bardzo smacznie wyglądają ;d

    OdpowiedzUsuń
  3. ładne zdjęcia, wygląda bardzo apetycznie:)

    OdpowiedzUsuń
  4. jak zobaczylam tutuj juz zawylam z zachwytu ;) a moj tata bylby kupiony nimi do konca

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam takie kanapki na ciepło :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Najszybsza przekąska:) ale uwielbiam sandwiche w każdej postaci. A sosik też pierwsza klasa.

    OdpowiedzUsuń
  7. Oj tam, oj tam troszkę boczku w nich tylko:) .... tak wiec wcale nie tak bardzo kaloryczne, ale za to jak śliczne i smakowite:) pozdrawiam ciepło

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za pozostawione komentarze. Będzie mi miło, jeśli podzielisz się swoimi spostrzeżeniami na temat przepisów zamieszczonych na stronie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.