środa, 28 listopada 2012

Rozwiązanie konkursu z Philipsem

Rozwiązanie konkursu z Philipsem


Muszę przyznać, że wybór zwycięzcy nie był łatwym zadaniem. W trakcie trwania konkursu przesłaliście łącznie 138 smakowitych zgłoszeń. Jestem pod wrażeniem Waszej kreatywności i wyczucia smaku. Bardzo żałuję, że mogę nagrodzić  tylko jedną osobę. 

Nie przedłużając, nagrodę w postaci parowaru Philips otrzymuje 

Weroniq

za  pudding pomarańczowy 
z cynamonem i sosem czekoladowym

Uwielbiam połączenie pomarańczy i czekolady, kojarzy mi się z nadchodzącymi świętami. Strzałem w dziesiątkę jest wg mnie wzbogacenie deseru o dodatek cynamonu. Przyznaję, że jeszcze nigdy nie przygotowywałam ciast i deserów na parze (poza klasycznymi pampuchami), tym chętniej przepis wykorzystam wkrótce. Serdecznie gratuluję zwyciężczyni i proszę o kontakt na adres mailowy filozofiasmaku@gmail.com w celu przesłania danych adresowych niezbędnych do wysyłki nagrody. 

Dziękuję wszystkim za udział w konkursie i życzę powodzenia w następnych. Już w przyszłym tygodniu będziecie mogli wygrać drobne upominki z okazji zbliżających się Mikołajek. 

9 komentarzy :

  1. Czekam na ten przepis, bo zapowiada sie pysznie! Gratuluje zwyciezczyni.

    OdpowiedzUsuń
  2. Gratulacje!!! No i oczekuję na przepis z niecierpliwością :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Hmmm... a czy przepis nie miał być na danie ZDROWE? Gratuluję Zwyciężczyni i pozdrawiam, Gosiak.

    OdpowiedzUsuń
  4. Mój otrzymany w prezencie parowar od jakiegoś czasu się kurzy bo jakoś nie mam weny co w nim dobrego robić. jest szansa na opublikowanie choć części przepisów nadesłanych na konkurs..? potrzebuje jakiejś inspiracji. być może jest już coś wcześniej na tym blogu, ale dopiero dołączyłam do grona czytelników :) dzięki i spokojnych Świąt, Dorota

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witaj Doroto, sama nie posiadam parowaru, jedynie garnek do gotowania na parze. Ale skoro jest taka potrzeba, to pożyczę przy nadarzającej się okazji parowar od mojej Mamy i przygotuję kilka przepisów. Na blogu znajduje się jeden przepis na chińskie bułeczki gotowane na parze:
      http://filozofiasmaku.blogspot.com/2012/11/chinskie-bueczki-na-parze-czyli-tzai-bao.html

      Daj znać, na jakich szczególnie daniach by Ci zależało (drób, ryby, dania warzywne, a może słodkości?)

      pozdrawiam i również życzę wesołych Świąt

      Malwina

      Usuń

Dziękuję za pozostawione komentarze. Będzie mi miło, jeśli podzielisz się swoimi spostrzeżeniami na temat przepisów zamieszczonych na stronie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.