poniedziałek, 6 sierpnia 2012

KONKURS z Podravką

KONKURS z Podravką

W dalszym ciągu pozostajemy w klimatach kuchni świata. Tym razem chciałabym Was zaprosić do konkursu, w którym będziecie mogli wygrać zestawy produktów Podravka. Zadanie konkursowe polega na przygotowaniu dania z dowolnej kuchni świata z wykorzystaniem ryżu. Na pewno jakaś kuchnia jest bardzo bliska Waszemu podniebieniu. Może jest to włoskie risotto, turecki pilaw, polskie gołąbki, czy meksykańska sałatka z ryżem...Czekam na Wasze ryżowe propozycje! Szczegóły znajdziecie w regulaminie znajdującym się poniżej.
Nagrodą główną w konkursie jest zestaw produktów Podravka ( w którego skład wchodzą wszystkie rodzaje ryżu Podravka). Przewidziane są także dwa dodatkowe wyróżnienia, które zostaną nagrodzone mniejszymi zestawami.
Podravka oferuje 9 rodzajów ryżu. Są to zarówno bardziej popularne ryże typu biały długoziarnisty, czy parboiled, jak i ryże, które można wykorzystać do przygotowania potraw z kuchni świata, takie jak arborio, jaśminowy, czy ryż do sushi. 




Regulamin konkursu:

  • konkurs trwa od  do 6 do 19 sierpnia
  • sponsorem konkursu jest firma Podravka
  • zadanie konkursowe polega na  przygotowaniu dania z dowolnej kuchni świata, w którego skład będzie wchodził dowolny rodzaj ryżu
  • przepisy wraz ze zdjęciami należy przesłać w trakcie trwania konkursu na adres mailowy filozofiasmaku@gmail.com. Pamiętajcie o podpisaniu się nickiem lub imieniem i nazwiskiem i o podaniu z jakiej kuchni pochodzi przepis
  •  przesyłając swoje zgłoszenia oświadczacie jednocześnie, że Wasze zdjęcia nie naruszają przepisów prawa, ani praw osób trzecich
  • przesłany przepis nie może być wcześniej nigdzie publikowany. Po przesłaniu przepisu można oczywiście opublikować go na blogu.
  • każdy uczestnik może przesłać dowolną ilość przepisów w konkursie
  • będzie mi bardzo miło, jeśli polubicie fanpage Podravki i Filozofii Smaku na Facebooku  (nie jest to warunkiem uczestnictwa w konkursie)
  • w konkursie przewidziane są trzy nagrody. Nagrodą główną jest zestaw produktów firmy Podravka, w którego skład będą wchodzić wszystkie rodzaje ryżu oferowane przez firmę. Przewidziane są także dwa wyróżnienia składające się z mniejszych zestawów. 
  • biorąc udział w konkursie wyrażacie zgodę na publikację swoich zdjęć na blogu Filozofia Smaku (w przypadku wygranej)
  • wyniki konkursu zostaną ogłoszone (edycja 19 VIII) pod koniec sierpnia w osobnym poście na blogu Filozofia Smaku (wyboru zwycięzców dokonam wspólnie z organizatorem konkursu)
  • wysyłka nagrody przewidziana jest na terenie Polski. W konkursie mogą oczywiście wziąć udział osoby mieszkające za granicą, o ile w przypadku wygranej podadzą adres do wysyłki na terenie kraju
Z przyczyn ode mnie niezależnych wyniki zostaną ogłoszone pod koniec miesiąca.

11 komentarzy :

  1. Widzę, że konkurs za konkursem :) Może zrobię risotto, bo chodzi za mną od jakiegoś czasu, tylko w ten upał nie chce mi się stać 20 minut na garnkiem ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo fajny konkurs, chętnie spróbuję swoich sił :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Hmmm fajny konkurs ,ale ja niestety nie mam dostepu do takich rarytasow:))Pozdrawiam serdecznie Malwinko.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ryż jakikolwiek zapewne posiadasz w domu;) Co, jak co, ale w jego brak w kuchennej szafce nie uwierzę kochana;P

      Usuń
  4. Pytanko mam...
    W ramach ścisłości, piszesz "przesłany przepis nie może być wcześniej nigdzie publikowany", czyli nie można zrobić czegoś z podpatrzonego gdzieś w internecie przepisu? musi to być przepis autorski?
    Może źle rozumiem, więc wolę dopytać ;)
    I przy okazji, przepis jest tylko dla Ciebie czy wraz ze zdjęciem podlega publikacji? :)
    Pzdr :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Chodzi o to, by Twoje zgłoszenie było przygotowane specjalnie na potrzeby konkursu i nie był to archiwalny wpis, który gdzieś już publikowałaś w sieci. Przygotowujesz dowolną potrawę z ulubionej kuchni, robisz jej zdjęcie i podsyłasz mi. Później oczywiście możesz przepis i zdjęcie opublikować, gdzie tylko masz ochotę.
      Przepis jest tylko dla mnie, na blogu zostaną opublikowane jedynie zdjęcia przypisów, które zwyciężyły.

      Usuń
  5. teraz wszystko jasne :)
    Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź :)

    OdpowiedzUsuń
  6. I ja się dołączę:) Mam już pomysł:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za pozostawione komentarze. Będzie mi miło, jeśli podzielisz się swoimi spostrzeżeniami na temat przepisów zamieszczonych na stronie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.