wtorek, 13 lipca 2010

Makaron z warzywnym nadzieniem i bazylią

Makaron z warzywnym nadzieniem i bazylią



MAKARON Z WARZYWNYM NADZIENIEM I BAZYLIĄ

Składniki:
  • muszle makaronowe
  • papryka czerwona i żółta
  • pomidory
  • ogórek
  • sos vinaigrette- 4 łyżki oliwy, 2 łyżki octu winnego (lub soku z cytryny), 1 drobno posiekany ząbek czosnku, pół łyżeczki suszonego oregano, sól i pieprz do smaku (wszystkie składniki łączymy ze sobą w zakręconym słoiczku)
  • świeża bazylia od przybrania
 Muszle gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu w osolonej wodzie. Odcedzamy i kropimy oliwą. Paprykę i ogórka kroimy w kostkę. Pomidora pozbawiamy miąższu i kroimy podobnie jak paprykę.  Warzywa umieszczamy w misce, polewamy sosem, mieszamy. Powstałym farszem nadziewamy makaronowe muszle, przybieramy listkami bazylii. 


26 komentarzy :

  1. Właśnie przypomniałam sobie, że mam takie muszle i czekają na wykorzystanie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Gdzieś je już ostatnio widziałam, wyglądały pysznie, teraz Ty kusisz...
    PS Dopiero teraz uświadomiłam sobie, że jesteś z Częstochowy, mimo że kilka razy oglądałam Twój profil... Mieszkamy blisko siebie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Lekkie, więc w sam raz na te upały za oknem;-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Super letni obiad - lekki i pyszny :)
    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  5. znam ten makaron, ale nic z jego użyciem jeszcze nie robiłam, czas to nadrobić w końcu

    OdpowiedzUsuń
  6. Fajnie się prezentują :)

    OdpowiedzUsuń
  7. te muszle są takie dekoracyjne. wypełnione kolorami wyglądają pięknie :-)

    OdpowiedzUsuń
  8. apetycznie wygladaje te muszelki :) i takie kolorowe, ja tez bardzo lubie ten makaron, bo mozna przygotowywac rozne farsze i za kazdym razem miec inne jedzonko.

    OdpowiedzUsuń
  9. swietnie wyglada! super przekaska na impreze!

    OdpowiedzUsuń
  10. Piekne muszle! Jak dla mnie nadzienie idealne!:)

    OdpowiedzUsuń
  11. Muszle zawsze i ze wszystkim ;) Uwielbiam je jeśc już za samą formę, wygląd :) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  12. wyglądają prześlicznie i na pewno są pyszne - w dodatku proste do przygotowania. Pozdrawiam!:)

    OdpowiedzUsuń
  13. Ładne danie. Robiłam niedawno podobne i bardzo nam smakowało:)

    OdpowiedzUsuń
  14. MMM jak smakowicie wygląda:)

    OdpowiedzUsuń
  15. Napisałam Ci maila, rzekomo doszedł :D

    OdpowiedzUsuń
  16. przekąska w sam raz na letni wieczór w miłym towarzystwie :)

    OdpowiedzUsuń
  17. Fajne :) Ja bym to moze w pesto zamiast w winegrecie 'umoczyła', dla odmiany ;)

    OdpowiedzUsuń
  18. mmm... jakie pyszne, kolorowe muszelki:))

    OdpowiedzUsuń
  19. na takie upały w sam raz, prawda? :)

    OdpowiedzUsuń
  20. fajnie to wygląda i na pewno bardzo smaczne:)

    OdpowiedzUsuń
  21. uwielbiam takie przekąski :)

    OdpowiedzUsuń
  22. Kolorowo i przepysznie u Ciebie:)

    OdpowiedzUsuń
  23. bardzo apetyczne te muszelki :)

    OdpowiedzUsuń
  24. Mmm, dobry pomysł na lekki, wakacyjny posiłek :) Na pewno go wykorzystam.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za pozostawione komentarze. Będzie mi miło, jeśli podzielisz się swoimi spostrzeżeniami na temat przepisów zamieszczonych na stronie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.