wtorek, 27 kwietnia 2010

Sałatka z ryżem i tuńczykiem

Sałatka z ryżem i tuńczykiem

Sałatka z ryżem i tuńczykiem przepis


SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM I RYŻEM 

Składniki:
  • pół puszki rozdrobnionego tuńczyka w sosie własnym ( 80 g)
  • 100 g ugotowanego ryżu
  • kilka plastrów czerwonej papryki
  • 2-3 ogórki konserwowe
  • pół puszki groszku konserwowego
  • pieprz, sól
  • 2 łyżki majonezu 
Paprykę i ogórki kroimy w kostkę. Groszek odcedzamy. W misce umieszczamy przestudzony ryż, odsączony z zalewy groszek, paprykę, ogórki i tuńczyka. Całość doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy z majonezem.

Całkowity czas przygotowania: 15 minut.

1 komentarz :

  1. sałatka bdobra Ja nieco zmieniłam i dałam świeży ugotowany groszek -uważam ,.ze znacznie lepszy niz konserwowwy , a poza tym miał żywo zielony kolor ,co ładnie wyglądało w sałatce

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za pozostawione komentarze. Będzie mi miło, jeśli podzielisz się swoimi spostrzeżeniami na temat przepisów zamieszczonych na stronie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.